Már több mint százezer ember demonstrál az egyiptomi főváros központjában Hoszni Mubarak államfő távozását követelve.
A demonstráció szervezőinek reményei szerint a tömeg egymilliósra duzzadhat.
Az emberek Mubarak távozását követelő jelszavakat skandáltak, és a felakasztott elnököt ábrázoló táblákat tartottak. Mások olyan táblát vittek, amelyen az elnök fotója alatt az a felirat állt: „Lehullik a fejed!”. Az al-Dzsazíra egyik helyszíni riportere úgy értesült, a tüntetők tervei szerint amennyiben elegendő ember összegyűlik, este az elnöki palota elé vonulnak.
Sokan a Tahrír téren, a tüntetők fő gyülekezési helyszínén töltötték az éjszakát. Kairó központja felett helikopterek köröznek, a hadsereg pedig ellenőrzése alá vonta a belvárosba vezető utakat. A hadsereg hétfőn bejelentette, hogy nem fog erőszakot alkalmazni a tüntetőkkel szemben, s követeléseiket „legitimnek” nevezte.
A külföldi országok ezzel párhuzamosan igyekeznek minél gyorsabban kimenekíteni állampolgáraikat Egyiptomból.
Mindeközben újabb adat került nyilvánosságra a zavargásban elhunytak számáról: az ENSZ emberi jogi biztosa, Navi Pillay nem megerősített forrásokra hivatkozva azt közölte: a több mint egy hete tartó tüntetéseknek eddig legalább háromszáz halálos, valamint háromezer sérült áldozata van.
Egyiptomban nyolcadik napja tartanak a csaknem harminc éve hivatalban lévő elnök, Hoszni Mubarak elleni tüntetések. Az észak-afrikai államban a tunéziai „jázminos forradalom” mintájára kezdődtek a demonstrációk, melynek során a magas munkantunég, illetve a rossz életkörülmények miatt elkeseredett tunéziai tüntetők sikeresen megdöntötték a több mint húsz éve hatalmon lévő diktátor, Zine El Abidine Ben Ali hatalmát.