Kedden a viharos időjárás okozta károk miatt augusztus 17-én, kedden 0 órától, a Budapest-Keleti pályaudvar és Budapest-Nyugati pályaudvar között közlekedő kör intercity vonatok és a Budapest-Keleti pályaudvar és Miskolc között közlekedő hely- és pótjegyköteles vonatok helyjegy és pótjegy nélkül vehetők igénybe.

A már megváltott menetjegyeket, pót- és helyjegyeket augusztus 18-án, szerdán éjfélig kezelési költség levonása nélkül visszatérítik.

Mezőkövesd – Mezőkeresztes-Mezőnyárád állomások között továbbra sincs feszültség a felsővezetékekben. Az átvonuló vihar este hat órakor fákat döntött a vasúti pályára, leszakította a felsővezetékeket, kidöntötte a tartóoszlopokat. A Budapest–Miskolc–Nyíregyháza vonal vonatforgalma ezen a szakaszon jelenleg is áll, vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A MÁV szakemberei folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán, de a helyreállításai munkálatok reggelig eltarthatnak, mert több felsővezeték-tartóoszlop is kidőlt a viharban. Reggel várhatóan dízelvonatatással és csak egy vágányon indulhat meg a forgalom Mezőkövesd és Mezőkeresztes-Mezőnyárád között, emiatt jelentős késésekre is lehet számítani.

Miskolc–Nyíregyháza vonalszakaszon Miskolc és Hernádnémeti-Bőcs között szállítják vonatpótló autóbuszok az utasokat. Várhatóan itt is csak reggel indulhat meg a vonatközlekedés, mert a kidőlt fák leszakították a felsővezetéket Felsőzsolca és Hernádnémeti-Bőcs között. Viszont Rakamaz és Görögszállás között újra járhatnak a vonatok este negyedtizenegytől.

A Budapest–Szolnok–Debrecen vonalon, Fegyvernek–Kisújszállás, valamint Kisújszállás és Karcag között újra visszaadták a vonatforgalomnak azokat vágányszakaszokat, amelyekre az esti vihar fákat döntött. A késések az éjszakai órákban ezen a vonalon lecsökkennek-tájékoztatta szerkesztőségünket a MÁV sajtóügyeletese.