Miskolcon mintha még mindig nem volnának képesek megemészteni a bukott MSZP vezérei a közigazgatás karcsúsítását . Zsiga Marcell fideszes országgyűlési képviselő pénteken bírálta a borsodi megyeszékhely polgármesterét, mondván: Káli Sándor köztársasági elnökhöz eljuttatott panaszlevelében nem vette figyelembe, vagy nem óhajtotta figyelembe venni, hogy a választások után jelentősen csökken a képviselők és az apparátusok száma helyhatósági szinten.

A Fidesz miskolci parlamenti képviselői egységesen lépnek fel a közigazgatás reformja mellett, ugyanis az elmúlt nyolc évben az MSZP holdudvara hatalmas összegekhez jutott önkormányzati megbízásokból, ráadásul bevezették a munkahelyi munkanélküliséget. Elítélték Káli Sándort a tervéért, miszerint el kellene odázni az önkormányzati választást Magyarországon. Új időszámítás kezdődött az országgyűlési választások óta, a Fidesznek pedig az a legfőbb feladata, hogy csökkentse a bürokráciát, s ez áldozatokkal jár – hangsúlyozta pénteken Zsiga Marcell, a Fidesz miskolci országgyűlési képviselője.

Visszautasítja Káli Sándor, Bartha György és Szebeni Péter szocialista képviselők hazugságait – jelentette ki Zsiga Marcell.. A kormánypárti politikus úgy véli, a szocialisták az elmúlt kampányhoz hasonlóan ismét megpróbálják megtéveszteni a miskolciakat és arról keveset beszélnek, hogy a körzethatárok módosítását érintő értekezésen rész vett a Káli Sándor vezette polgármesteri hivatal aljegyzője és hivatalnoka is.

A Fidesz a takarékosság jegyében csökkentette az önkormányzati képviselők és a körzetek számát -írja az mno.hu