Letarolta őket a komp!-Döbbenetes hangfelvétel az uszályról

A felvételek a vészjelző-frekvencián elhangzottakat rögzítik, amint a Caribbean Sea tolóhajó által vontatott uszály letarolta a turistákat szállító kétéltű kacsahajót. A közelgő katasztrófa első jelét rádión egy eddig azonosítatlan hang adta, feltehetően egy a Delaware folyón közlekedő komp fedélzetéről – írja a Blikk.

– Hé! Itt a komp, komp, komp! Hoppá, hoppá, hoppá, hoppá! – üvöltötte artikulálatlanul meglepetésében a hajós a vészjelző-frekvencián. Röviddel később a Freedom nevű vontatóhajó kapitánya jelentkezett be, hogy értesítse a parti őrséget a balesetről.

– Az egyik kacsahajót épp most, uh, tarolta le egy uszály Penn’s Landingnél. Megyek, és felszedem őket – tudatta a kapitány. Kisvártatva megismételte, de már izgatottabban. – Igen, itt a Freedom. Emberek a vízben Penn’s Landing közelében! – kiáltotta. A parti őrség ügyeletese visszakérdezett, hány ember került a vízbe. – Fogalmam sincs. Most nincs idő beszélni. Megyek, és kimentem őket – mondta a Freedom tettre kész kapitánya, akinek alighanem több magyar szülő is köszönheti gyermeke életét.

A parti őrség később közölte rádión, hogy mintegy 30 ember a vízbe esett a kacsahajóról, és kérik az arra járó hajósokat, hogy nyitott szemmel közlekedjenek, hátha tudnak segíteni. Végül bejelentkezett a Caribbean Sea kapitánya is, hogy elmondja: az általuk tolt uszály csapta el a vízibuszt.

– Igen, itt vagyunk a kacsahajó és a Freedom mellett. Azt hiszem, mi borítottuk fel a kacsát – hangzott az üzenet. – Itt vagyunk a helyszínen, és próbálunk segíteni. Ránk van kötve az uszály, úgyhogy túl sokat nem tehetünk – sajnálkozott a Caribbean Sea kapitánya.