Úgy tűnik, a miskolci szocialisták nem mernek kiállni az önkormányzati választásokon és „mondvacsinált indokokkal minden követ megmozgatnak a választás elhalasztásáért” – közölte Zsiga Marcell, a város fideszes országgyűlési képviselője a polgármester kijelentéseire reagálva kedden

Zsiga Marcell, Miskolc fideszes országgyűlési képviselője az eszakhirnok.hu-hoz eljuttatott közleményében a polgármester kijelentéseire reagálva kiemelte: az új Országgyűlés az első jogszabályok között alkotta meg azt a törvényt, amely a felére csökkentette az önkormányzati képviselők számát, ezzel együtt csökkentette a körzetek számát is. Ez jelentős megtakarítást jelent a településeknek, így Miskolcnak is – írta.

Mint hozzátette, tudomása szerint több civil bejelentés, panasz is érkezett Miskolc jegyzőjéhez az általa megállapított körzethatárok kapcsán. A megyei főjegyzővel történt végső egyeztetésen Miskolc polgármesteri hivatalának aljegyzője és egy hivatalnok is részt vett.

„Csodálkozva és értetlenséggel fogadjuk Káli Sándor szavait, aki az elmúlt szocialista rendszert szeretné visszaállítani, amikor nem voltak szabad választások. Ő és a miskolci szocialisták félnek attól, hogy megismétlődik az országgyűlési választásokon bekövetkezett történelmi vereségük” – fogalmazott Zsiga Marcell.