Tanúként hallgatják ki kedden Demszky Gábor főpolgármestert a rendőrség nyomozói a Főkert Zrt-nél történt ingatlaneladások miatt.

 

Magyar Nemzet értesülése szerint hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen elrendelt nyomozásban kell válaszolnia a rendőrök kérdéseire a főpolgármesternek.

Kedden délelőtt tanúként hallgatják ki Demszky Gábort a rendőrség nyomozói a Főkert Zrt-nél történtek miatt – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a hűtlen kezelés gyanúja miatt elrendelt büntetőeljárásban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói a fővárosi cég tevékenységéről, szerződéseiről, a főváros által átadott pénzek felhasználásáról kérdezik majd Demszkyt. A Magyar Nemzet szerint a kihallgatáson feltehetően az is téma lesz, hogy a Főkert és leányvállalatai kezelésében lévő ingatlanok milyen módon kerültek ki az önkormányzat tulajdonából.

A főpolgármester körül már rég csapkodnak a hatóság villámai. A tavasszal előzetesbe helyezték városházi főtanácsadóját, Mesterházy Ernőt. Akkor Demszky politikai felelősségét elismerve azt állította, nem tudott a Mesterházynak felrótt ügyekről. Demszky az ügyészség látókörébe azért is bekerült, mert egy magánszemély feljelentette a főpolgármestert a horvátországi nyaralójának felújítása ügyében.