A gyerekpornó elérte az amerikai védelmi minisztériumot is

; a Pentagon több tucat alkalmazottja az utóbbi években gyerekpornó anyagokat vásárolt és töltött le, többen hivatali számítógépükön tárolták az illegális tartalmakat.

Az ügyben indított szövetségi vizsgálat során kiderült, hogy egyebek mellett a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA), a Fejlett Védelmi Kutatások Intézete (DARPA) és a Nemzeti Felderítő Hivatal (NRO) munkatársai – magas szintű biztonsági hozzáférési joggal rendelkező tisztviselők – töltöttek le ilyen anyagokat. Ezek azon ügynökségek közé tartoznak, amelyek a legérzékenyebb adatokat kezelik a hírszerzés és a nemzetbiztonság területén.

Gyerekvédelmi szakértők riasztónak tartják, hogy a Pentagon titkos ügynökségeibe, ilyen magas szintekre is behatol a gyerekpornó, ugyanakkor nem tartják az ügyet különösebben meglepőnek. John Sheehan, az Elveszett és Kizsákmányolt Gyerekek Országos Központjának osztályvezetője rámutatott: nincs olyan jellegzetes személyiségkép, amely alapján a gyerekpornó elleni küzdelemben szűrést lehetne végezni, még a legmagasabb rangú tisztviselők között, bizalmi posztokon is előfordulhatnak elkövetők.