Ózdi születésű a hősi halált halt rendőr

Radovic Dusán (született Ózd, 1980. május 21.), a miskolci rendészeti szakközépiskola elvégzése után 1999-ben került Budapestre és kezdte meg szolgálatát Zuglóban. Élt-halt a kerületért

, szenvedéllyel végezte munkáját, elhivatott és rendkívül tehetséges fiatalembernek ismerték kollégái és barátai.

Szorgalmasan látta el szolgálatát, a kapitányságon példaként állították a fiatal rendőrök elé. Számos ifjú rendőrt tanított meg a rendőri szakma ismereteire, a pályakezdő kollégák szívesen fordultak hozzá tanácsért. Rendőri pályafutása során kiválóan megismerte a kerületet, melyet megszeretett. Sokat tett Zugló közbiztonságáért.

Radovic Dusán szépen haladt a ranglétrán, amit kitartásának, bajtársiasságának és szorgalmának köszönhetett. Pályafutását mozgóőrként kezdte, majd 2004-ben járőrvezető lett, 2007-ben ügyeletesnek léptették elő, majd 2009-től szolgálatparancsnokká kűzdötte fel magát. A diploma megszerzése után elvégezte azt az átképző iskolát, melynek eredményeként néhány napon belül tiszti kinevezést kaphatott volna. Megérdemelte és rászolgált.

Közvetlen munkatársai és felettesei egy melegszívű, jókedélyű fiatalemberként ismerték meg. Felesége szintén a zuglói kapitányságon teljesít szolgálatot. 2 és fél éves kislányukat boldogságban és szeretetben nevelték, példás családi élete és munkája mellett jutott energiája arra, hogy folyamatosan továbbképezze magát.

Fájdalommal búcsúztatják Dusánt közvetlen kollégái, barátai, elöljárói és mindazok az állampolgárok, akik elkötelezettek a rend, a becsület és törvényesség mellett.

A rendőrség hősi halottként tiszteli az elhunyt zászlóst, saját halottjaként gondoskodik a végtisztesség megadásáról.

– Budapesti Rendőr-Főkapitányság –