A rendőrség hősi halottjának nyilvánította a belügyminiszter Radovics Dusánt, a zuglói rendőrkapitányság zászlósát, akit tegnap, menekülés közben, egy többszörösen bűntetett, az alvilágban is jól ismert, cigány bűnöző, Poór Zoltán gázolt halálra a fővárosban

a Keleti pályaudvarnál.

Hivatalos személy ellen elkövetett emberöléssel is meggyanúsíthatják azt a jelenleg is számtalan büntetőeljárásban érintett, az alvilágban is jól ismert hódmezővásárhelyi cigány bűnözőt, Poór Zoltánt, aki tegnap délután, menekülés közben halálra gázolta a zuglói rendőrkapitányság zászlósát, a 30 éves Radovics Dusánt – értesült lapunk. A férfi ellen – mivel az áldozat rendőr volt – a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytat eljárást, egyelőre hivatalos személy elleni erőszak, halálos közúti baleset okozása és más bűntettek miatt – mondta lapunknak Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Tafferner Éva lapunknak az esetről elmondta: tegnap délután a zuglói kapitányság két járőre a Nagy Lajos király útján, egy közlekedési szabálysértés miatt meg akarta állítani a bűnöző által vezetett BMW-t. A kocsiban utazott Poór élettársa is. A cigány bűnöző azonban nem állt meg, egészen a Baross térig folyt az autósüldözés. A Keleti pályaudvarnál végül az időközben megérkezett erősítés segítségével megállásra kényszerítették a BMW-t. Ekkor a luxuskocsi mögött álló járőrautóból kiszállt Radovics Dusán, hogy a férfit igazoltassa. A bűnöző azonban hátramenetbe kapcsolt, hogy megforduljon, de közben elütötte a járőrt, akinek az életét a helyszínre érkező mentők nem tudták megmenteni. A járőr társa többször rálőtt a menekülő BMW-re, többször el is találta az autót, de a cigányok elmenekültek a helyszínről. Az üldözés a IX. kerületi Gubacsi út és a Kén utca kereszteződéséig tartott, ott több rendőrautó ismét megállásra kényszerítette Poór Zoltánt, aki végül megadta magát. A férfit és élettársát a kerületi kapitányságra szállították, és az ügyészség ott hallgatta ki. Arról egyelőre sem a rendőrség, sem az ügyészség nem tudott beszámolni, a cigány bűnöző miért menekült el a járőrök elől. Pintér Sándor belügyminiszter a rendőrség hősi halottjának nyilvánította Radovics Dusán zászlóst. Kollégái tegnap este, a zuglói kapitányság előtt gyertyagyújtással emlékeztek a hős rendőrre.