Állítása szerint nem látta a mögötte lévő rendőrt az a fiatalember, aki menekülés közben ütötte el az egyik őt üldöző egyenruhást még pénteken.

Nem szándékosan gázolt- ezt mondta újságírók előtt vasárnap a bíróságon az a férfi, aki pénteken, menekülés közben elütött egy rendőrt a Keleti pályaudvarnál.

A fiatalember szerint két fegyveres rendőr állt meg előtte, ettől ijedt meg. Azt látta, hogy a mögötte lévő járőrautónak nekiment, de azt már nem, hogy elgázolt valakit. Hozzátette: ha nem mondták volna neki, hogy egy rendőr meghalt, nem is tudott volna róla. Arra a kérdésre, hogy egyáltalán miért menekült, azt válaszolta, hogy nem volt jogosítványa. Elmondása szerint egyébként az élettársa bíztatta, hogy menjen.

A férfi ellen több eljárás is folyik vagyon elleni bűncselekmények miatt

Arra, hogy fogyasztott-e alkoholt vagy drogot, a gyanúsított némi habozás után azt felelte, egy pohár sört ivott meg ebéd után, még órákkal a történtek előtt.

A férfi ellen egyébként több eljárás is folyik vagyon elleni bűncselekmények miatt. A férfi azt mondta, egy korábbi ügye miatt pár nap múlva börtönbe kellene vonulnia. A gyanúsított egyénként most lesz harminc éves, szakmáját tekintve pedig autószerelő.

Nyilatkozott a férfi kirendelt ügyvédje is, aki egyebek mellett azt mondta, az még pontosításra vár, hogy történt a gázolás. A nyomozás folyamán derül majd ki az is, hogy a fiatalember kábítószer hatása alatt állt-e. Tóth Boglárka arra a kérdésre, hogy kié volt a kérdéses autó, a védencétől kapott tájékoztatás alapján azt mondta, hogy a gyanúsítotté és az élettársáé.