A sokat látott rendőrök is összeomlottak

10072312_-radovic-2has-KOCKA

„Úgy tervezték, hogy szombaton mennek nyaralni. Dusán felesége

, Mariann is rendőr, a zuglói kapitányság szabálysértési osztályán dolgozott, de két évvel ezelőtt, a kislányuk születésekor gyesre ment.   Most szállodai szobájuk üresen, Mariann pedig egyedül marad. Mindez egy ámokfutó miatt.
Kislányát hagyta hátra Dusánt felesége és 2 éves lánya gyászolja

Hihetetlen!” – mondta a hősi halott zászlós egyik – neve elhallgatását kérő – rendőr barátja. Az ózdi születésű, de 11 éve a zuglói kapitányságon dolgozó „Cickányt” jámbor, segítőkész embernek ismerték. Dusán ózdi szülőházán tegnap megfakult fekete zászló lengett. A lakásban senki nem volt: a fiatalember húga Budapestre utazott, édesanyjuk Amerikában tudta meg a tragédia hírét, azonnal hazaindult.
Síró barátnő P. Zoltán barátnőjét még pénteken elengedték

„Dusán húga jött át hozzánk, ő mondta el, mi történt – mesélte Radovicék szomszédja. Egy másik ismerősük, Turi Jánosné (kis képünkön) fia és Dusán együtt nőttek fel: amikor a nő megtudta, hogy ő az a rendőr, aki meghalt, sírásban tört ki. „Nehéz szavakba önteni, amit most érzek. Dusán családjának minden támogatást megadunk, sőt még annál is többet” – mondta Hatala József országos rendőrfőkapitány.
Amikor a helyszínen kiderült, hogy Dusánon nem lehet segíteni, a sokat látott rendőrök összeomlottak, nem bírtak uralkodni az érzelmeiken.
Ing mögé rejtették az arcát A gyanúsított maga kérte, hogy takarják le valamivel a fejét, amikor kikísérték.

Szitkozódva, zokogva indultak az elkövető után. A IX. kerületben elfogott P. Zoltánt, a fekete BMW sofőrjét pénteken éjjel háromnegyed tízkor szállították az ügyészségre, majd hajnalig faggatták. Végül komoly biztonsági intézkedések közepette, kéz- és lábbilincsben kísérték át a fogdába. P. Zoltán fejére a saját kérésére húztak kockás inget.

A vagyon elleni tettek miatt többszörösen büntetett előéletű P. elmondta, hogy jogosítvány nélkül vezetett, és a kocsi sem az övé. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője szerint a hajdúböszörményi P. elismerte, hogy ő gázolta halálra Radovicot, ám a miértre nem adott egyértelmű választ.

Az autóból a rendőrök egy nőt is kirángattak, P. élettársát megbilincselve vitték a kapitányságra, tanúként hallgatták meg. Este kilenckor szabadon távozhatott az épületből. A nőt hosszú percekig rázta a zokogás az utcán. A páros őrült tempóban menekült az őket közlekedési kihágás miatt üldöző rendőrök elől. A rendőrök a Keleti-pályaudvarnál próbáltak torlaszt állítani.

A BMW megállt, majd hátratolatott és elgázolta Dusánt, majd elmenekült. Miután sikerült megállítani, P.-t négy rendőrnek kellett kirángatnia a kocsiból, közben azt üvöltözte, hogy vizet kér. A kocsit tegnap visszavitték a helyszínre, hogy rekonstruálják a történteket -írja a blikk-

fotó blikk,rtl-klub