Több kerületen át üldöztek a rendőrök egy fekete BMW-t, a sofőr menekülés közben elütött egy zászlóst, aki belehalt sérüléseibe.

Halálra gázoltak egy rendőrt Budapesten autós üldözés során péntek délután a Keleti pályaudvarnál.

A fekete BMW-t a XIV. kerületben egy forgalom elől elzárt területen akarták megállítani, de az a jelzésre nem állt meg. Az egyenruhások rádión segítséget kértek, így az üldözésbe több társuk is bekapcsolódott.

Az autóst a Keletinél sikerült feltartóztatni: az egyik rendőrautó keresztben állta el a BMW útját. A kocsi lefékezett, majd hirtelen hátramenetbe kapcsolt, és elhajtott. Ekkor ütötte el a rendőrt, aki éppen szállt ki a járőrkocsiból. A 30 éves zuglói fiatalember, aki a távirati iroda szerint rálőtt a BMW-re. olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Az autóst végül a IX. kerületi Gubacsi úton fogták el. A kocsiban ketten ültek, egy férfi és női utasa. A rendőrök mindkettejüket elfogták és előállították a IX. kerületi kapitányságra.

Pintér Sándor belügyminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón beszámolt az esetről. Azt mondta: Radovics Dusán zászlós szolgálatteljesítés közben elhunyt, „fejet hajtok előtte”.