A sétálóutca kereskedői viszont beleőszültek a gondolatba.  Hangzavar a csendes villamos miatt

Csendes, energiatakarékos; így emlegetik a miskolci Zöld nyíl villamosprojekt majdani olasz járműveit. Csakhogy ahhoz előbb fel kell szedni a régi, s lefektetni az új síneket, ami zajjal, kosszal, útlezárásokkal jár , s jó esetben jövő év őszéig tart.

A közemberek ebbe beletörődtek, ám a belváros szívében lévő sétálóutca kereskedői viszont beleőszültek a gondolatba, mekkora veszteség éri őket az előttük álló, egyelőre hat hónapra tervezett építkezés miatt.

A főutca menti boltok bevételei állítólag már a villamosforgalom leállása óta felére-harmadára csökkentek, de most, hogy a síneket is felszedik, sokan úgy érzik: jön rolólehúzás, hiszen a gyalogosok is elkerülik a környéket. Ezért a polgármesterhez fordultak, s a munka befejezéséig teljes bérleti díjmentességet kértek, elmaradt hasznuk miatt kártalanítást, és töröltetni akarták az önkormányzattal kötött szerződésnek ama pontját, miszerint minden év januárjában 10 százalékkal emeli a város a bérleti díjaikat.

Egy dolog kérni, más dolog kapni. Mert a város első körben úgy döntött, 20 százalékot elenged a negyedévente fizetett bérleti díjból, ám a bérleti díj januári emelésének elengedéséről vagy kártalanításról szó se volt. S ezt is csak azok kaphatják, akiknek nincs fizetési hátralékuk. Zajongtak is a „csendes villamosok” miatti döntés után a felháborodott kereskedők! Egyikük szerint, aki könyváruházat visz a sétálóutcán, a 20 százalék kedvezmény csak szemfényvesztés, mert a negyedik negyedévben visszaveszik, nem szólva a díjemelés el nem törléséről, a kártalanítás elmaradásáról. A város ellenérve az volt: számukra még ez is 180 millió forintos bevételkiesést jelent.

Hogy a villamos-projekt 38 milliárd? Ja, kérem, az uniós pénz! A boltosok Brüsszelben apelláljanak…-írja a szabadfold.hu