A miskolci városi képviselő-testület mai ülésén megszavazta a DVTK-nak havonta folyósítandó önkormányzati támogatás (csökkentett mértékű) megtartását, egyszersmind felhatalmazta a polgármestert az esetleges eladás levezénylésére. Erről a következő szezonban a másodoszályban induló együttes hivatalos honlapja, a dvtk.eu számolt be.

A testület mai ülésén arról volt hivatott dönteni, hogy a Diósgyőr második vonalba sorolódásával netán felfüggeszti-e a korábban megítélt havi apanázst, vagy sem. Az utóbbi verzió lépett életbe: a képviselők megszavazták, hogy a város első számú futballcsapata, egyszersmind sportklubja továbbra is hozzájusson a közpénzből eredő összeghez.

Más kérdés, hogy az eddig tízmilliós tételt a város – az árvízi és katasztrófakárokra tekintettel – hétmilliósra mérsékelte.

Ugyancsak a pozitív kimenetelű szavazás nyomán lép életbe az a felhatalmazás, amelyet a helyhatóság – a labdarúgócsapat tulajdonosaként – Káli Sándornak adott. A polgármester ennek birtokában jogosult arra, hogy a befektetőjelölttel megállapodjon az eladásról.