Az MSZP enfant terrible-je újra megszólalt. A fenti címmel jelentette meg legújabb blogját, a magyar szocialista önkritikai irodalom csimborasszóját.

Szanyi, a maga módján már volt őszinte életében. Ám az angyalföldi győző írása azért is érdekes itt, Miskolcon, ahol 100 százalékos volt a kormánypárti zakó, mert jelen pillanatig a szopó ágon lévő helyi delikvensektől, az önkritikának a leghaloványabb jeleit sem lehetett felfedezni. Szóval addig is, amíg bekövetkezik a miskolci nyilvános politikai gyónás-sorozat kedve vezetőinktől, szemezgessünk Szanyi-kapitány legfrissebb őszinteségi rohamának legprogresszívabb elemeiből, az igazi baloldali csülökcsemegékből:”Csúfosan megvert minket a nép, egy harmad ellenzékiséget sem adott nekünk.” Az MSZP vezetőiről- mintha a miskolci Korvin utcai pártirodában fogalmazott volna megállapítja:” …jó szerivel csak arra koncentráltatok, hogy bizonyos kommunikációs lakájok jókat mondjanak Rólatok. Ha másért nem, hát pénzért… Úgy viselkedtetek, mint a tipikusnak mondható ál kapitalista magyar káefté tulajdonosok, akik csupán be vannak jegyezve, de semmit sem tudnak a vállalat működéséről.”…Most sem az új politikai keretek kidolgozásán, hanem a parlamenti tisztségek felosztásán fáradoztok.” A következő szavak igazán látnoki erővel bírnak, ajánlom minden tisztakezű miskolci szocialista pártvezető figyelmébe, elalvás előtti memorizálásra:”Ti, akiket szinte semmilyen elvi körülmény, hanem jobbára csak a közös mutyi élményanyaga tart össze. Ez az a rés, amelyen keresztül betolakodhatott sorainkba a korrupció is.” Szanyi kapitányt azonban a beismerő vallomás-sorozata közben sem hagyták békén a népképviseletre csak néhány órája felesküdött szocialista népképviselők:”Ezen sorok írásakor is ötpercenként cseng a telefonom, s a hívók azon fáradoznak, jelölném-e őket különböző posztokra. S ha igen, mit kérnék cserébe. Na, ebből van elegem.”

Egy ilyen pártban nyilvánvalóan nehezebben ér el egy tisztulási folyamat olyan helyre, ahol a 100 százalékos országgyűlési választási zakó még nem tette, tehette semmissé a 100 százalékos önkormányzati hatalmat. Itt, ezek őszig továbbra is úgy fognak viselkedni, mint a „tipikusnak mondható álkapitalista káefté tulajdonosok, akik csupán be vannak jegyezve, de semmit sem tudnak a vállalat működéséről. És csak arra fognak koncentrálni, hogy bizonyos kommunikációs lakájok jókat mondjanak Róluk.” Már mindegy.”Minden végzet valahol kezdetét veszi.”