„Kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot” mondja szokása szerint halálpontosan és igazán jövőbe mutató módon a Mester, persze anélkül, hogy valaha életében akár egy mondatnyi miskolci polgármesterrel, frakcióvezetővel, vagy holding igazgatóval készült interjút is olvasott volna. Pedig mekkora itt az élményanyag!

Történt például, egészen pontosan 2007. december 22-én, amikor az igazi citoyen bátorságával szegezték a miskolci első embernek a kérdést, közpénzen, nyomtatott formában:

– Összességében mit lehet elmondani erről az évről? A válasz egyszerre szólt a kevert szocialista várospolitikai stratégia kiismerhetetlenségéről és a városvezetői értékrend letisztultságáról:

– Ez egy szigorú év volt.

Ezután nem sokkal lakonikusan, mint aki tudja hol ez, hol az lesz a fontos, „elvégre komoly diszciplina nem felejtős”, kijelentő módban:

– Átépítjük a selyemréti strandot. (Mármint 2008-ban.)

Néhány oldallal arrébb, szintén közpénzen és nyomtatásban, holding igazgató már cifrázza is: -„Családja fürdőjét építjük”.- ez a projekt neve. Februárban elkezdődnek a munkálatok. 5-6 medence lesz, élményfürdő jelleggel. Megint kicsit arrébb, de még az ünnepi számban, szintén közpénzen és nyomtatott formában, szocialista frakcióvezető, saját magát ábrázoló fényképes – szélesen mosolygó férfi arc, mögötte-fölötte az azúrkék égen, piciny bárányfelhőcskék úszkálnak- beszámolót ad városunk fényesnek ígérkező 2008-as esztendejéről: Városunk fejlődését meghatározó beruházások indulnak, mint a Science park, a Selyemréti strandfürdő átépítése… Mintegy élményfürdő jelleggel – hogy stílszerű legyek – megnéztem a 2009-es karácsonyi pártvezetői interjút. Első kérdés: Összességében hogyan értékeli ezt az évet? Ez egy kemény év volt. Utolsó kérdés: Hogy töltik az ünnepeket? Nem volt időm ezen gondolkodni, hiszen azon törtük a fejünket, a jövőre 800 éves Miskolc rendezvényei hogyan történjenek. Jaj, Tisztelt uraim! Kérem, csak ezt ne! Inkább hazudjanak tovább a selyemréti strandról!