Ötven évvel ezelőtt Diósgyőrben. Volt hol bevásárolniuk az alapvető húst, pékárut, tejet, de még a műanyagárut is

Örülhettek a diósgyőriek éppen ötven évvel ezelőtt: volt hol bevásárolniuk az alapvető húst, pékárut, tejet, de még a műanyagárut is.

Tegnap, július 3-án délután négy órakor ünnepélyes külsőségek között átadták Miskolcon, a diósgyőri városközpontban a 918. számú ifjúsági ABC-áruházat. A Kuruc utca 37. szám alatti új ABC-áruház 4 és fél millió forintba került

– a cikk nem tegnap jelent meg, hanem egész pontosan 50 évvel ezelőtt, 1974. július 4-én. A tudósítás arról is beszámolt, hogy az új ifjúsági ABC-áruházban tizenhatan dolgoztak, zömében fiatalok, innen volt az elnevezés is.

Mátyás Lajos, a Miskolci Élelmiszer Kiskereskedelmi Vállalat igazgatója megnyitóbeszédében – többek közt – elmondta, hogy a bolt reggel 6 óra 30 perctől 19.30-ig tartott nyitva, és a vevők mindent megtalálhattak ott az ígéretek szerint: tőkehústól kezdve az alapvető műanyag-, papír- ás üvegárukig.
Megnéztük, a Kuruc utca 37. alatt ma nincs nagyobb áruház, korábban gofrizó, fagyizó működött ott, most Réteskéket látunk a panelház alagsorában.

boon.hu