Közkívánatra. Varga Andrea kiszáll

V arga Andrea felelőtlen döntései nagyban hozzájárultak a Toca és a mögötte állók sikeréhez.

Varga Andrea kiszáll a miskolci politikából

Miskolc egyik alpolgármestere, a 2019-ben a helyi politikában képviselőként is dolgozó, az idei választáson a polgármesteri címet is megcélzó Varga Andrea Klára nem lesz a miskolci közgyűlés tagja októbertől.

 

A korábban meghatározott lista alapján az egyik mandátumot Varga Andrea Klára nyerte el, aki 2024. október 1-jétől lett volna jogosult betölteni képviselői helyét. Azonban Varga 2024. június 21-én írásban lemondott mandátumáról a Helyi Választási Bizottságnál.

A Helyi Választási Bizottság 2024. július 4-én döntött a mandátum kiadásáról Szarka Dénes részére. Ez a döntés jogerőre emelkedett, és 2024. július 8-án Szarka átvehette képviselői megbízólevelét. Ezzel hivatalosan is Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének tagjává vált, képviselve a Függetlenek A Szinva Városáért Egyesületet, a Jobbik-Konzervatívokat és a Momentum Mozgalmat.

Szarka Dénes

Mellette a másik kompenzációs listáról bekerülő politikus a szövetségből Szopkó Tibor lesz, aki a Momentum politikusaként indult a 2019-es önkormányzati választáson, aki az ellenzéki összefogás jelöltjeként egyetlen szavazattal győzte le akkor a Fidesz jelöltjét, Kiss Jánost; most a 10-es választókerületben csak a harmadik lett.

Fotó: Archív