Miskolc. Ingyenes filmvetítéssel is ünnepelnek Bíró Tibiék

Ingyenes filmvetítéssel is ünnepel a harmincéves CINE-MIS Nonprofit Kft.

Az egykori Kossuth, Béke és Hevesy Iván mozitermeket üzemeltető CINE-MIS Nonprofit Kft.– t 1994-ben hozta létre Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata. A cég jelenleg a Művészetek Háza Uránia és Béke Art mozitermeket üzemelteti, és az idén 20 éves CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált szervezi. Alapításának 30. évfordulóját ünnepelve ingyenes filmvetítéseket és kerekasztalbeszélgetést szervez az érdeklődőknek.

A gyerekek kedvence

2024. 06. 30. 16:30, Béke-terem – A vetítés ingyenes, a részvétel helyfoglaláshoz kötött

Bogyó és Babóca 6. – Csengettyűk magyar animációs film, 70 perc, 2024 (korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető)

Rendező: Fazakas Kinga, M. Tóth Géza 

A korábbi Bogyó és Babóca mozifilmekhez hasonlóan ezúttal is Bartos Erika 13 rövid meséjét fűzték össze. A történetekre legjellemzőbb, vissza-visszatérő motívum az empátia, az odafigyelés, a folyamatos törekvés a mások kívánságainak, vágyainak teljesítésére.

2024. 07. 01. 16:30, Uránia-terem

Egykor volt Filmklubok Miskolcon, kerekasztal-beszélgetés Miskolc mozis múltjáról, egykor volt filmklubjairól. Beszélgetés résztvevői: Bíró Tibor, Bokros Ferenc, Bató Dezső, moderátorok: Darázs Richárd, Balogh Attila, a rendezvény szervezői: CINE-MIS Nonprofit Kft., Észak-Keleti Átjáró Egyesület, Utánam Srácok.

Részlet a filmből

2024. 07. 01. 18:30, Uránia-terem – A vetítés ingyenes, a részvétel helyfoglaláshoz kötött

Imádlak utálni amerikai romantikus vígjáték, 100 perc, 2023 (16 éven aluliak számára nem ajánlott) Rendező: Will Gluck, szereplők: Sydney Sweeney, Glen Powell 

Találkoztak, együtt töltöttek egy éjszakát, és azóta gyűlölik egymást. Van ilyen. Bea és Ben biztos, hogy nem illenek össze. Ha néha véletlenül összefutnak valahol, tutira elszabadul a pokol: csak bántani tudják egymást.

Dokumentumfilm egy gyönyörű világról

2024. 07. 01. 19:30, Béke-terem – A vetítés ingyenes, a részvétel helyfoglaláshoz kötött

Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom magyar természetfilm, 85 perc, 2023 (6 éven aluliak számára nem ajánlott) Rendező: Szendőfi Balázs, szereplők: Ljasuk Dimitry

A Tisza évezredek óta kanyarog az Alföldön. Mióta az ember is megjelent a partján, próbálja a szolgálatába állítani a szőke folyót. Vizét issza, öntöz vele, felszabdalta és kiegyenesítette. 50 éve pedig megállította, hogy egy nagy víztározót csináljon belőle. Akkor még nem tudta, hogy műve az ősi Tisza világát csalja elő.

Az előadásokra jegyek foglalhatók a www.cinemis.hu honlapon vagy elővételben vásárolhatók a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben (mindennap 15:30-20:30 között a Rákóczi utca 5. szám alatt). Felhívjuk figyelmét, hogy jegyfoglalása az előadás kezdete előtt 30 perccel törlődik, illetve a visszaigazolatlan foglalást 60 perc után töröljük.