A Demokratikus Koalíció (DK) elnökét „El Qro”-nak (elkúró), „őszödi böszmének” és már a cikk címében is „paprikajancsinak” nevezi
A baloldali Amerikai Népszava úgy érzi, hogy a 444 olyan alpári stílusban és olyan szavakat használva írt Gyurcsány Ferenc DK-elnök Rónai Egonnak adott interjújáról, ami teljes mértékben elfogadhatatlanul ocsmány és egyúttal önleleplező. Bartus László, az Amerikai Népszava főszerkesztője azt szorgalmazza, hogy mások is kövessék a példáját és ne támogassák többé a 444-et, valamint lemondásra szólította fel Uj Pétert, a lap főszerkesztőjét. Azt is követeli, bocsássák el Herczegh Márkot, a cikket jegyző munkatársat.

Bartus László, a nyíltan baloldali, de a DK-val szemben magát kritikusnak nevező Amerikai Népszava főszerkesztője arról ír, hogy szerinte

„a magát függetlennek valló magyar sajtó történetének egyik legmocskosabb és legaljasabb cikke jelent meg a 444.hu-n Herczegh Márktól”.

Bartus sérelmezi, hogy a 444-es Herczeg úgy számolt be Gyurcsány Ferenc Rónai Egonnak adott, az Indexen szerdán megjelent exkluzív interjújáról, hogy abban a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét „El Qro”-nak (elkúró), „őszödi böszmének” és már a cikk címében is „paprikajancsinak” nevezi.

Magyar Péter beszólása utáni túlkompenzálás?

Az Amerikai Népszava a 444-et bíráló cikkére a DK-közeli Nyugati Fény bukkant elsőként. A Nyugati Fény maga is „kocsmai színvonalú botrányos fröcsögésnek minősíti a 444.hu írását, melynek előzményeként felidézték, hogy néhány napja Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke megjelent a 444.hu egyik Facebook-bejegyzése alatt (ebben a 444 arról írt, hogy Magyar bejelentette, mégiscsak beül EP-képviselőnek) és azt írta a jobboldali politikus, hogy „DK-press 🤡🤡🤡.

A Nyugati Fény szerint valószínűleg arról lehet szó, hogy a 444-nél a Magyar Pétertől érkezett minősítgetés után riodalmukban, Magyar Péter rajongóinak hízelegve született meg a mostani, Gyurcsányt „ócsárló” írás.

Bartus a 444-es támogatói pénzek megvonását és a főszerkesztő lemondását szorgalmazza

„A paprikajancsi visszatér 3 – Feri nem megy a kutyák közé” címmel csütörtök délután megjelent 444.hu-s cikk hatására Bartus László, az Amerikai Népszava főszerkesztője bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemondta a 444-es Kör nevű fizetőkapus szolgáltatás előfizetését (erről Bartus még képernyőképet is mellékelt bizonyítékként), és erre biztat mindenki mást is. Közölte azt is, hogy a főszerkesztőnek (Uj Péternek) le kell mondania.https://media1.hu/2024/06/27/444-lemondas-foszerkeszto-amerikai-nepszava-bartus-laszlo-biralat-gyurcsany/