A megyei kádertemetőben  átvették a megbízóleveleket. Helló bazmegye

Az ünnepélyes átadón a 28 megválasztott megyei közgyűlési képviselő és szintén 28 nemzetiségi önkormányzati képviselő vehette át megbízólevelét. Az ő esetükben is igaz, hogy a mandátumok majd csak október elsejétől él valójában, addig a jelenlegi képviselők hozzák a döntéseket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Bizottság és Területi Választási Iroda június 20-án, csütörtökön délután megbízólevél átadó ünnepséget tartott a megyeháza dísztermében. Az esemény után Tamás Barnabás ( a miskolci fényképész szövetkezet egykori kirendeltségvezetője)mondott pohárköszöntőt, aki arról híresült el, hogy guillotine alá küldené az ellenzékieket. Ezekkel a kijelentéseivel néhány hete Magyar Péter is szembesítette. 
Korábban két megyei vezető is sitten végezte.

„Gratulálok a megválasztott képviselőknek ahhoz, hogy a vármegye polgárai szavazatai alapján megválasztották őket a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés tagjának, illetve a német, a roma, a ruszin és a szlovák nemzetiségi területi önkormányzat képviselőjének” –  sorolta köszöntőjében Schirger György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Területi Választási Iroda vezetője.

„A 2019-ben megválasztott vármegyei önkormányzati képviselők megbízatása ez év október 1-ig tart. Idén a választás eredményét megállapító döntés jogerőre emelkedését, azaz június 13. 16 órát követően, a megbízóleveleket öt munkanapon belül kell átnyújtani. Az új képviselők képviseleti helyüket ténylegesen ez év október 1-jét követő alakuló ülésen vehetik át” – tudatta.