A Miskolci Egyetem sportolói is részt vesznek az Európai Egyetemi Játékokon
Középen: Sikora Emőke / Fotók: Somay Márk

Már egy hónap sincs hátra, és július 12-én elkezdődik a Miskolc és Debrecen közös rendezésében megvalósuló Európai Egyetemi Játékok (EUG). A képzeletbeli startpisztoly közelgő eldördülése előtt a Miskolci Egyetem hallgatóit kértük meg, mondják el, hogyan készülnek rendezvényre.

Sikora Emőke, a női kosárlabdacsapat játékosa úgy fogalmazott, rendkívül megtisztelő egy ilyen rangos eseményen képviselni a Miskolci Egyetemet.

– Az EUG-ra való felkészülés annyiban más lesz számunkra, hogy edzőváltás történt nálunk. Néhány játékossal kiegészülünk, így kezdjük majd meg a háromhetes, közvetlen gyakorlást. Az eddigi heti három edzés helyett ebben az időszakban minden nap tréningezünk majd. Több csapattársamnak ez lesz az első nemzetközi szereplése, szerencsére én már részt vehettem ilyen rendezvényeken. Teljesen más érzés egy ilyen eseményen játszani, mint mondjuk egy bajnoki fellépésen – jelentette ki.
Amint fogalmazott, a hazai pálya azért is jó és előnyös számukra, mert rengeteg hazai szurkoló látogathat ki, ami önmagában megalapozza az EUG-ra jellemző jó hangulatot. „Különböző nemzetek különböző stílusban játszanak. Bízunk benne, hogy ebben a környezetben is sikerrel mérettetjük meg magunkat! Az is izgalmas, hogy más nemzetek sportolóival ismerkedhetünk meg a pályán és azon kívül. Ez a rendezvény a magyar egyetemek számára a kapcsolatépítés szempontjából nagyon fontos, a sportolók számára pedig rendkívüli tapasztalatszerzési lehetőséget kínál, miközben különböző kultúrákat is megismerhetünk. Az is előnyös lehet, hogy a rendezvény a még nem sportoló hallgatók körében népszerűsíti a különböző sportágakat. Felhívja a figyelmet az egyetemi szakosztályokhoz, csapatokhoz való csatlakozási lehetőségekre” .- tette hozzá.