Miskolc. Amikor Barkóczy majdnem sírva fakadt

Barkóczi István, a vigadó tulajdonosa szerint a park egy kincs, ami számtalan értéket kínál a sportra és szórakozásra vágyóknak: „ A Népkert a legnagyobb belvárosi parkunk. Úgy hozta az életem, hogy New Yorkban töltöttem két éjszakát három héttel ezelőtt, és a Bryant Parkban volt a szállásom. Az amerikai parkban olyan élet volt, hogy én majdnem sírva fakadtam! – mesélt tapasztalatairól Barkóczi István – A Bryant Park területileg körülbelül harmada a Népkertnek, ennek ellenére olyan pezsgést, rendet és tisztaságot tapasztaltam ott, hogy öröm volt nézni. Az emberek ott zenéltek és kulturáltan reggeliztek, remek hangulatban. Ezt csak erősített bennem egy korábbi gondolatot: szükség van arra, hogy a Népkert Miskolc város olyan parkja legyen, amire minden itt élő büszke lesz. Ahol jól érzi magát minden idelátogató”.

Nézhetik majd a meccseket az érdeklődők

A megújult futópálya növelte a Népkert népszerűségét. Egyre többen jönnek futni, kocogni, vagy egyszerűen csak sétálni. Barkóczi István ezt az érdeklődést szeretné fokozni rendezvényekkel, látnivalókkal, hogy közelebb hozza a miskolciakhoz a parkot.

A Népkerti Vigadóban 4-szer 6 méteres LED-falakat állítanak fel a 2024-es Labdarúgó Európa bajnokság időszakára, hogy szurkolótársaikkal még többen látogassanak a Népkertbe. Barkóczi István kiemelte: a közgyűlés 2023 novemberében fogadta el, hogy a Népkert leghosszabb sétánya a Sissi-sétány nevet kapja. A Sissi-sétány a figyelem középpontjába kerül hétfőtől. Akár ezen a szép romantikus sétányon is randizhatnak egymással a szerelmesek.

boon.hu