Skip to content

A kormány támogatásával áll le a vasgyártás a „megmentett” Dunaferrnél

A „technológiai átállás” jegyében leállítják a kokszolót, így praktikusan a kohót is, Dunaújvárosban. A kormány azt állítja, hogy folyamatos kapcsolatban van a vállalattal, a gazdaságfejlesztési uniós programban pedig külön a Dunaferre szabott szakaszt is nyitottak.

„A kokszgyártás június 12-én (szerdán) befejeződik, de a leállítási folyamat több hónapot vesz igénybe. A vállalat szorosan együttműködik az illetékes hatóságokkal annak érdekében, hogy a bezárás biztonságosan és a lehető legkörnyezetbarátabb módon történjen. A kokszoló kemencék leállítása jelentősen csökkenti az üzem CO2– és porkibocsátását, mely tisztább levegőt eredményez a helyi közösség számára is” – jelentette be a dunaújvárosi vasművet üzemeltető Liberty Dunaújváros.

A kokszgyártás leállítása praktikusan azt jelenti, hogy a még üzemmeleg állapotban tartott vaskohót is leállítják a Dunaferrnél. A vasműnek két kohója volt, mára csak az egyik maradt használható.

A vállalat ígérete szerint „mindent megtesz az érintett munkavállalók átképzése és más üzleti tevékenységekbe való átcsoportosítása érdekében. Ennek megfelelően a Liberty Dunaújváros együttműködik a szakszervezetekkel és a hatóságokkal egy átállási terv kidolgozásában”.

Ami a jövőt illeti, „a Liberty jelentős beruházásokat tervez a következő öt évben annak érdekében, hogy a Liberty Dunaújváros karbonsemleges acélgyártóvá váljon” – ezzel a cég arra utal, hogy elektromos kohó telepítését tervezi.

A Liberty bejelentésére a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) is reagált, a tárca közleménye szerint a kormány kiemelt figyelemmel kíséri a Dunaferr helyzetét,

folyamatos kapcsolatban van a vállalattal és minden eszközzel támogatja a vállalat technológiaváltását.

A támogatás kapcsán az NGM közleménye felemlegeti a nemrég – uniós forrásból – indított foglalkoztatási programot, illetve azt, hogy az uniós gazdaságfejlesztési Ginop Plusz programban megnyitottak egy új szakaszt, amely a magas energiaintenzitású termelésben érintett ágazatokban főtevékenységet végző vállalkozásoknak nyújt támogatási lehetőséget – vagyis épp a Dunaferre lett szabva.

A kormány eddig is komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy a Dunaferrt életben tartsa, illetve hogy a vasművet egyáltalán megvehesse az indiai tulajdonos.

Idén év elejére azonban kiderült, hogy – még ha a Libertynek valóban komoly fejlesztési szándékai vannak is Dunaújvárosban – a Dunaferr helyzete és állapota egyelőre egyáltalán nem rózsás.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Qrban
    2024.06.11. 23:03

    Qrban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük