Skip to content

Megvan a főpolgármester-választás hivatalos eredménye, Karácsony 324 vokssal nyert

Megvan a főpolgármester-választás hivatalos eredménye, Karácsony 324 vokssal nyert

Hétfő hajnali 4 órára teljessé vált a feldolgozottság, így elvileg véglegessé vált a főpolgármester-választás is. Eszerint Karácsony Gergely minimális előnnyel, mindössze 324 szavattal győzte le Vitézy Dávidot.

Önkormányzati választások
Marad-e Budapest főpolgármestere Karácsony Gergely? Melyik városokban lehet esélye az ellenzéknek? Megrengethetik-e a közéleti botrányok a Fidesz helyi bástyáit? Június 9-én kiderül – kövesse velünk a 2024-es önkormányzati választások legfontosabb híreit!
FRISS CIKKEK A TÉMÁBAN

Sok óra várakozás után hétfő hajnalra megszületett a vasárnapi főpolgármester-választás végeredménye – elvileg. Azért elvileg, mert ugyan megvan a 100 százalékos feldolgozottság, és eszerint az újraválasztásért küzdő Karácsony Gergely győzött, ám a különbség nagyon kicsi: mindössze 0,04 százalék, ami nem több, mint 324 voks.

Az eredmény azért sem tekinthető véglegesnek, mert Vitézy Dávid már a teljes feldolgozottság előtt bejelentette, hogy szükség lesz a szavazatok újraszámolására. Karácsony viszont győzelmi bejelentést tett, és az újraszámolást, mint kisebb leküzdendő akadályt említette csak. Erről itt írtunk:



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük