A miskolci lecsó. Fintor Zsolt, Pakusza Zoltán, Varga Andrea, Dohány András és Lehoczki László  nem tud beleszólni semmibe

Az Összefogás Miskolcért két közvéleménykutatás adataihoz is hozzájutott, amelyek mindkét esetben azt mutatják, hogy a Fidesz-KDNP a szavazatok alig több, mint egy harmadával rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az ellenzék akár könnyed győzelmet is arathatna Miskolcon.

Kép 1

Azonban, mint közismert számos polgármesterjelölt osztja meg az ellenzéki tábort. Ezért csak úgy kerülhető el a Fidesz-KDNP győzelme, ha az ellenzéki választók alkalmazzák a TAKTIKAI SZAVAZÁS fegyverét. A taktikai szavazás azt jelenti, hogy a győzelemre esélyes polgármesterjelöltre és képviselőjelöltekre voksolnak. A két kutatás adatai egyértelműen alátámasztják, hogy a Fidesz jelöltjével, Tóth-Szántai Józseffel szemben egyedül Dr. Barkai Lászlónak és képviselőjelöltjeinek van esélye. Ha a választók kellő számban élnek a taktikai szavazás eszközével, akkor megakadályozható a Fidesz győzelme.

A képen szöveg, képernyőkép, szoftver, tervezés látható

Automatikusan generált leírás

Az egyik adatsort a Republikon Intézet készítette több adatfelvételre támaszkodva, a másik mérés a Fidesztől szivárgott ki. Mindkét közvéleménykutatás azt mutatja, hogy Dr. Barkai László mindössze néhány százalékkal van lemaradva Tóth-Szántai József mögött. A többi polgármesterjelölt, tehát Fintor Zsolt, Pakusza Zoltán, Varga Andrea, Dohány András és Lehoczki László érdemben nem tud beleszólni a polgármesteri cím megszerzésébe. A néhány százalék viszont behozható, ha a választók a szavazatukat nem az esélytelen jelöltekre adják le.

Az adatok alapján kijelenthető, hogy Dr. Barkai László a legesélyesebb ellenzéki jelölt, Varga Andrea Klára és Lehoczki László esélytelen a polgármesteri cím megszerzésére, a rájuk leadott szavazatok lényegében elvesznek, a Fidesz visszatérését segítik.

A képen szöveg, képernyőkép, embléma, tervezés látható

Mivel a SZIVE, Momentum és a Jobbik nem volt hajlandó megegyezni annak érdekében, hogy teljesíteni tudjuk az ellenzéki választók akaratát, ezért arra kérünk mindenkit, aki meg akarja akadályozni, hogy a Fidesz visszavegye Miskolcot, hogy szavazzon a legesélyesebb polgármester-jelöltre, Dr. Barkai Lászlóra és az Összefogás Miskolcért (MSZP, DK, Párbeszéd, LMP) képviselőjelöltjeire” – írja a közlemény.

A jelek szerint ennyi múlik, hogy érvényesül-e a miskolciak akarata, vagy sem, az előzetes megegyezés ugyanis nem sikerült, pedig 2019-ben látványos sikert hozott az ellenzék számára az egyetlen jelölt egységes támogatása.