A legfaxzább miskolci konteók. Varga Andi buktatta meg Veres Palit?

Civilek miatt léphetett vissza a népszerű városvezető

Egy pillanat alatt fordult a feje tetejére a miskolci választási kampány, amikor április 3-án, alig két héttel a hivatalos kampány kezdete előtt Veres Pál polgármester bejelentette, hogy nem indul újabb ciklusért. A bejelentést követően teljesen elszabadult a káosz. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan zajlottak az utolsó hetek a polgármester visszalépése előtt és azt, hogy mi vezethetett Veres Pál visszalépéséhez.

Ahhoz, hogy megértsük az aktuális folyamatokat, kicsit vissza kell mennünk az időben. Még 2023 elején Veres Pál bejelentette, hogy ismét elindul majd a polgármesteri székért. A miskolci DK szervezet a bejelentést megelőzően is több ízben kifogásolta Veres fideszhez húzását, egyes intézkedéseit, a Miskolci Egyetem kuratóriumában vállalt szerepét, melyet fideszes kifizetőhelynek tartottak, vezetési módszereit, működését, fideszes érdekkörbe juttatott városi vagyonelemekkel kapcsolatos döntéseit.

A bejelentés annyiból is mindenkit váratlanul ért, hogy még másfél évvel a választás előtt voltunk, ráadásul a városvezető egyetlen őt támogató párttal vagy civil szervezettel sem egyeztetett a döntéséről. Sokan korainak érezték az időpontot, az előzetes megbeszélés hiányát pedig kifejezetten elfogadhatatlannak tartották.https://miskolciak.eu/2024/05/igy-zajlott-veres-pal-elarulasa-a-szinfalak-mogott-varoshazi-forrasok-lepleztek-le-veres-pal-arulojat/