Sérelmezi, hogy Lehoczki magát Miskolc polgármesterjelöltjének nevezi

Tocsev János Miklós, az önkormányzat rendészeti bizottságának tagja sérelmezi, hogy Lehoczki-Spider László olyan választási küldeményeket juttat el miskolci háztartásokba, amelyen magát Miskolc polgármesterjelöltjeként tünteti fel, és ehhez a város címerét használja. Ezért a miskolci jegyzőhöz is fordult panaszával.

Egy régi, a rendszerváltás után született helyi rendelet szabályozza Miskolc címerének használatát. Ebben az szerepel, hogy „a város címerének és zászlójának ingyenes vagy ellenérték fejében történő használatát – kérelemre – a Polgármester engedélyezheti. Az engedély esetenkénti vagy meghatározott időtartamra szóló használatra adható”.

Márpedig a polgármesterjelölt által terjesztett borítékon ott van a városi címer, amit valószínűleg engedély nélkül használt fel Lehoczki, aki a polgármesteri cím mellett a 17-es választókerületben is indul egyéni képviselőjelöltként.

A bejelentő, Tocsev János Miklós ugyancsak sérelmezi, hogy Lehoczki magát Miskolc polgármesterjelöltjének nevezi, noha ő nem a város, hanem a Nép Pártján politikai formáció indulója. Ezért a Miskolc és Környéke Kossuth Kör nevében nyílt levelet is megfogalmazott, melynek címzettje Jakab Péter és Lehoczki-Spider László.

„Hangot adva a felháborodásunak, hogy a jó erkölcsbe ütköző módon, önös célra, mi több! politikai kampány célra használja fel a város címerét, kisajátítani akarva a város nevét, értékeit, független attól, hogy kért-e a Város Első Tisztségét viselő, jelenleg regnáló politikai vezetőjétől a város Címere használatára engedélyt, vagy sem, tekintettel arra, hogy olyan célra használta fel, amire engedély nem adható, felszólítjuk, hogy lépjen vissza a város elöljárója tisztség viselésére való jelentkezéstől, lépjen vissza a polgármesteri jelöltségtől!
A Jegyző Hivatal felé tett bejelentésünk eredményességéről természetesen beszámolunk.”