Csonkán is. Választási vitát rendez szombaton a Miskolc TV

Választási vitára hívja a polgármesterjelölteket a Miskolc TV. Mint írták, a vita megszervezésének már többször is nekifutottak az elmúlt hetekben, de eddig nem jött létre a vita. Most a választások előtt egy nappal, szombatra várják a vitára a jelölteket.

“Úgy gondoltuk, hogy egy ilyen vitának akkor van értelme, ha minden jelölt részt vesz, és megtiszteli a miskolci választópolgárokat azzal, hogy ilyen körben is beszél polgármesteri elképzeléseiről, terveiről. Az ezzel kapcsolatos egyeztetések során azonban volt, aki nemmel válaszolt, és volt, akivel többszöri hívás ellenére sem sikerült közvetlenül beszélni. Ezek alapján, valamint látva/hallva más hasonló kezdeményezések eredményét, szerkesztőségünk már letett a vita megrendezéséről.” – írták cikkükben.

Az elmúlt napokban azonban Dr. Barkai László felhívással élt a társasághoz és kérte, hogy adjanak teret egy nyilvános, élő jelölti vitának. Korábban Varga Andrea is szorgalmazta egyébként egy vita megrendezését. A megnövekedett érdeklődés miatt a csatorna úgy döntött, hogy újra megpróbálja megszervezni a vitát, még akkor is, ha azon nem fog minden jelölt kiállni a választópolgárok elé.

Szerkesztőségünk továbbra is vállalja, hogy megrendezi a polgármesterjelöltek vitáját, azonban ezt a saját feltételeink mellett szeretnénk megtenni. Éppen ezért a kampány hajrájában nem egyéni egyeztetések, hanem nyílt formában hirdetjük meg a jelölti vitát az alábbiak szerint:

Helyszín: Miskolc MJV Polgármesteri Hivatal, Közgyűlési terem

Időpont: 2024. június 8., 10.00 óra

Fotó: Választási mém