Mága Zoltán öccse Tiszabőn indul, a Fidesz korlátozott elmeállapotára hivatkozva gáncsolta volna jelöltségét
NOVÁK CSABA HIVATALOS FACEBOOK OLDALA
Névtelen bejelentő küldte el a polgármesterjelölt orvosi iratait a választási bizottságnak, majd a fideszes polgármester is Novák (korábban Mága) Csaba mentális állapotára hivatkozott a Kúria előtt. A hegedűművész testvére végül indulhat a tiszabői önkormányzati választáson, kiszivárgott orvosi dokumentumai miatt pedig feljelentést tett. A történetet színesíti, hogy Novák ellenfele, a Fidesz polgármesterjelöltje az előző önkormányzati választás után úgy lett alpolgármester, hogy pártfogói felügyelet alatt állt felfüggesztett börtönbüntetése miatt. De Mága Zoltán öccse is kapott már felfüggesztett börtönbüntetést.

Tiszabő fideszes vezetése próbálta megakadályozni, hogy a június 9-ei önkormányzati választásra nyilvántartásba vegyék Novák Csaba független polgármesterjelöltet, az Orbán Viktorral jó viszonyt ápoló Mága Zoltán hegedűművész öccsét – tudta meg a 24.hu.

Novák nyilvántartásba vételét a helyi választási bizottság annak ellenére utasította el, hogy az induláshoz szükséges negyven érvényes ajánlást leadta. A választási bizottság arra hivatkozott, hogy egy névtelen levél érkezett a testülethez, melyhez több orvosi igazolást is mellékeltek; a bizottság a levélben leírt „súlyos állításokra” tekintettel elutasította a polgármesterjelölt nyilvántartásba vételét.https://24.hu/kozelet/2024/05/21/onkormanyzati-valasztas-tiszabo-fidesz-novak-csaba-maga-zoltan-testver-polgarmesterjelolt-biro-zoltan/