Kiss Tibort, az Összefogás Miskolcért (Lokálpatrióta Demokratikus Egyesület, MSZP, LMP, DK, PÁRBESZÉD) jelöltjét, sokan ismerhetik az Avason, hiszen 24 éve Judo edzőként tevékenykedik a Hermann Ottó Általános Iskolában. 2019-től az önkormányzat  Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottságának is tagja. Szerinte a legfőbb gondot a közbiztonság, a parkolási nehézségek, az utak, járdák, lépcsők állapota, valamint a játszóterek helyzete jelenti. Kiemeli azt is, hogy: “Ígérgetni mindenki tud, én nem ígérek, cselekszem!”

A Fidesz-KDNP jelöltje Alavári Zsuzsa lesz. Ugyan a Fidesznek is küldtünk megkeresést, hogy küldjék el jelöltjük bemutatkozását, nem tartották fontosnak, hogy olvasóink tájékozódhassanak a jelöltjeikről. Alavári Zsuzsáról mindössze annyit tudni, hogy 12 éve egy óvodában dolgozik, óvodai asszisztensként.

A Jobbik-Momentum-SZIVE jelöltje Szarka Dénes tanulmányait Miskolcon végezte, harmadik generációs avasi lakos. Korábban dolgozott külföldön, valamint egy multinacionális vállalat kötelékében logisztikai tervezőként. 2019-ben a választókerület képviselőjének választották.
Azt mondja, hogy képviselőként, helyi lakosként ismeri a városrész problémáit, de látja az erősségeit is. Az elmúlt öt évben igyekezett támogatni a környék intézményeit egyesületeit, hisz a közösség erejében és határozottan vallja, hogy az Avast otthonos, élhető városrésszé tehetik.

a borsod24.hu nyomán