Dr. Barkai László: zöld és fenntartható Miskolcot!

Dr. Barkai László: zöld és fenntartható Miskolcot!

Miskolcot vissza kell helyeznünk hazánk és Európa fejlettségi térképre. Ezt viszont csak a 21. század technológiáival érhetjük el – jelentette ki dr. Barkai László, az Összefogás Miskolcért független polgármesterjelöltje, aki hetente ismerteti a sajtóval a Miskolcért és a miskolciakért 7 programpontját a június 9-ei választások előtt.

Miskolc jövőjének a záloga a zöld és fenntartható város. Nagy szükségünk van további iparfejlesztésekre, nagy, közepes és kisvállalatok betelepítésére, amelyet támogatni kívánunk—erősítette meg dr. Barkai László.

Miskolcnak és környezetének nem kell akkumulátorgyár, nagy hely- és energiaigényű üzem. Innovatív, magas hozzáadott értékű és zöldorientációs fejlesztésekben vagyunk érdekeltek. Az akkumulátorgyárakkal ellentétben ezek magas fizetést kínáló, modern, 21. századi munkahelyeket hoznak létre.

Dr. Barkai László úgy véli, a miskolciak abban érdekeltek, hogy legyen a város klímasemleges és energiatakarékos. Törekedni kell a zérókibocsátás elérésére, és konkrét beavatkozásokkal csökkenteni a károsanyag-kibocsátást.

Dr. Barkai László Miskolcért és a miskolciakért 7 programpontjának része az is, hogy felülvizsgálják a 2023-2030 közötti uniós TOP+ programot. Az uniós forrásokból elsősorban fenntartható és energiahatékony beruházásokat valósítanak meg Miskolcon. Folytatják és felgyorsítják az önkormányzat tulajdonában álló épületek energiatakarékos felújítását és a zöldenergia arányának további növelését. Bővítik Miskolc zöldterületeit, és létrehozzák a Szinva Zöld Folyosót.

Dr. Barkai László továbbra is úgy véli: meg kell őrizni Miskolcot szabad és demokrata városnak. Az ellenzék megosztása egojátszma és érdekharc azok részéről, akik nem megfelelően mérik fel a támogatottságukat, és pozíciók kizsarolására használják a közösségi lehetőségeket. Varga Andreának és csapatának el kellene fogadnia a koordinált indulást, ha már nem fogadták el korábban az együtt indulást, mert ez az utolsó esély, hogy teljesítsük a miskolci demokraták elvárását: össze kell fogni a városunkért!

Tisztelettel

az Összefogás Miskolcért szövetség polgármesterjelöltje

 

Közlemény

Fotó. Az emberi mulasztás miatt részben lerombolt Horváth tető.