Skip to content

Donáth Anna az Európai Bizottsághoz fordul a kínai arcfelismerő rendszer miatt

Donáth Anna az Európai Bizottsághoz fordul a kínai arcfelismerő rendszer miatt

A Momentum Mozgalom EP-listavezetője szerint Magyarország szuverenítását, valamint a magyar és Magyarországon élő kínai állampolgárok biztonságát is veszélyezteti a technológia használatáról szóló megállapodás.

Donáth Anna, a Momentum Mozgalom EP-listavezetője az Európai Bizottsághoz fordul, amiért sajtóértesülések szerint arcfelismerésre is képes térfigyelő kamerákat telepíthet Magyarországra Kína a két ország közötti megállapodások értelmében, erről a politikus a Facebookon írt.

Donáth szerint a technológia használatáról szóló megállapodás számos jogszabályt sérthet és súlyosan veszélyezteti a magyar állampolgárokat és a Magyarországon élő kínai állampolgárok biztonságát, valamint az ország szuverenítását is. “A kínai technika és az azt üzemeltető, fejlesztő kínai cégek jelenléte az országban teljes mértékben szemben áll a demokratikus működéssel és a NATO, illetve az EU értékeivel és érdekeivel.” – írta Donáth.               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.4 Comments

 1. Névtelen
  2024.05.24. 10:49

  Igaza van. Csak az amerikai-izraeli arcfelismerő jó. 😁😂🤣😀😁
  Az még nagyapát is felismeri.

 2. Névtelen
  2024.05.24. 18:19

  Tudnék még valami irányt, ahová fordulhatna… 🙂 🙂 🙂

 3. Névtelen
  2024.05.26. 17:25

  https://www.origo.hu/itthon/20231130-donath-anna-magyarorszag-megbunteteset-

 4. Névtelen
  2024.05.26. 17:26

  https://www.origo.hu/itthon/20231201-hatalmas

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük