Skip to content

Milyen a nemi élete? Töltött le pedofilvideót?

Milyen a nemi élete? Töltött le pedofilvideót?

Milyen a nemi élete? Töltött le pedofilvideót? – így tesztelik a gyerekvédelmi intézményvezetőket

 

Ötszáz kérdésből álló teszt és a nemi életet is firtató beszélgetés vár a gyermekvédelmi intézményvezetőkre – írja a Népszava. A lapnak egy érintett mondta el, hogyan kellett vallaniuk szexuális beállítottságukról, párkapcsolataikról, de esetleges pedofília iránti érdeklődésükről is.

A bicskei pedofilügy, illetve az ennek nyomán kitört kegyelmi botrány után rendelte el a kormány a gyermekvédelmi intézményvezetők pszichológiai alkalmassági vizsgálatát. Ennek első fordulójában a vezetői kompetenciákat tesztelték, a másodikban viszont egy névtelenül nyilatkozó érintett szerint egy egy 500 kérdéses kérdőívet töltettek ki velük a Belügyminisztériumban.

Ebben olyan kérdésekre kellett válaszolni, mint hogy fél-e a sötétben, illetve egyedülálló, vagy párkapcsolatban él-e.

A lap a kérdések típusa alapján úgy véli, hogy az alapvetően pszichiátriai betegségek beazonosítására szolgáló – többek közt a fegyveres-rendvédelmi területen használt – úgynevezett MMPI (Minnesota Multiphasic Personality Inventory) tesztet tölthették ki. Ennek a vizsgálatnak olyan jellemző kérdéseit is felismerte a teszten áteső nyilatkozó, miszerint

„néha oly rossz gondolataim vannak, hogy jobb nem is beszélni róluk”, „ritkán van székrekedésem”, „nemi életem kielégítő”, „néha megszáll a gonoszlélek”.

A második részben már egy klinikai szakpszichológussal kellett beszélgetniük az intézményvezetőknek a magánéletükről és szakmai pályájukról. Arra is rákérdeztek, hogy töltött-e le pedofil tartalmú videókat, illetve nézett-e ilyen témájú képeket, illetve homo-vagy heteroszexuális-e.

Állítólag a beszélgetésen arra biztatták, hogy őszintén válaszoljon, mert ami ott elhangzik, az köztük marad. Csakhogy a teszt célja, hogy kiszűrjék és eltávolítsák a pedofil hajlamú dolgozókat.

Az MMPI tesztről egy szakértő azt mondta, hogy egy amerikai találmányról van szó, alapvetően jó személyiségteszt, sok kutatásban alaptesztként használják klinikus szakemberek. Általános képet ad a személyiségről, de csak más tesztekkel együtt, diagnosztikai kérdésekkel kiegészítve ad pontosabb képet.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2024.05.23. 12:24

    Ez butaság, mert mindenki olyan választ ad, ami számára kedvező, nem fogják bevallani az igazságot.

    • Névtelen
      2024.05.24. 11:23

      dehogynem, egy jó kis nagyköveti állás reményében ….

  2. Névtelen
    2024.05.23. 17:10

    https://uploads.disquscdn.com/images/b93cf2edecd0900de35e9b83bbf2c1cfbf0aaf25988325206d49fbd1c9c7e205.png?w=800&h
    aztakurva ell nö kúr.. ez vmi új, kísérleti anyag?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük