Bortanya.   Húsz éve nem tudják semmire hasznosítani, csak ilyen kamu rendezvényekre mint ez is

Egy éven át a Miskolc Város Bora 2024 kitüntető címet viselheti három mestermű, amelyet 37 közül választottak ki a hozzáértők. A három kategória: fehérbor, vörösbor és édes desszertbor. 

A borversenyre, amely már a XII. Avasi Borangolás programsorozat részét képezi, a Bükki-, az Egri- és a Tokaj-Hegyaljai Borvidékről harminchét bort neveztek a három meghirdetett kategóriában: fehérbor, vörösbor és édes desszertbor. 

A Miskolc Város Bora 2024 elnevezésű borversenyt az Avasi Bortanyán rendezték meg, ahol az alábbi eredmény született:

  • Fehérbor kategóriában első helyezett lett a Gallay Kézműves Pince 2022-es évjáratú Kabar elnevezésű bora.
  • Vörösbor kategóriában első helyezést ért el az egri Vincze Béla Pincészete, egy 2020-as évjáratú Cabernet Franc borral.
  • A desszertbor kategória győzteseként pedig a Tokaj Hétszőlő Szőlőbirtok 2021-es évjáratú Latest Harvest Hárslevelű borát hirdették ki.

Az előttünk álló évben tehát ez a három bor viselheti a Miskolc Város Bora 2024 címet.

Az Avasi Kilátóban megrendezett díjátadó ceremónián a Gallay Kézműves Pince tulajdonosa, Borbély Roland örömének adott hangot a győzelem miatt. Elmondta, több kiváló borukkal is neveztek a versenyre, amelyek közül a zsűrinek most a Gallay Kabar ízlett a leginkább.

Ezzel hivatalosan is kezdetét vette a XII. Avasi Borangolás, amely egészen vasárnap estig várja számtalan programmal és eseménnyel a vendégeket. Képek és forrás: Minap.hu.