Miskolc. Két hete nem kapott vizet. Az elültetett fák hosszú távon is a Vörösmarty Liget részei lesznek-e – tudatta a miskolci önkormányzat sajtóosztálya

A tér – annak burkolt jellegéből és a panelházak öleléséből adódóan – magas hőmegtartó képességgel rendelkezik, így a nyári kánikula még nagyobb forróságnak érződik a környék lakói számára. Ezek a körülmények kihívást jelentenek a projekt számára is, hiszen nem biztosítanak ideális környezetet a növekedő fáknak. Fontos megjegyezni, hogy minden előzetes odafigyelés és utólagos gondoskodás mellett is kísérleti jellegű vállalkozásról van szó, és 2-3 év múlva látjuk pontosan, az elültetett fák hosszú távon is a Vörösmarty Liget részei lesznek-e – tudatta a miskolci önkormányzat sajtóosztálya. 

Előzetesen aggályokra adott okot, hogy nem volt pontosan ismert, milyen közművek futnak a betonfelület alatt, azonban a kivitelezés során sikerült ezeket elkerülni. Összesen 12 fa számára jött létre hely, ahová kifejezetten olyan fákat ültettek be, amelyek szárazságtűrő és melegkedvelő fajok: 4 darab gömbkőris, 6 darab mezei juhar és 2 darab selyemakác leltek új otthonra – részletezték.