Skip to content

Micimackónak öltözött aktivistával próbált demonstrálni Hszi Csin-ping ellen

Micimackónak öltözött aktivistával próbált demonstrálni Hszi Csin-ping ellen Tompos Márton, akit korábban piros sapkás kínaiak vontak kérdőre

 

A Momentum alelnöke szerdán EU-s zászlókat tett az Erzsébet hídra, amikor kínai férfiak vették körül. Azt akarták tudni, nem tajvani vagy tibeti zászló van-e nála. A párt politikusai és aktivistái csütörtökön Micimackóval tüntettek volna Hszi Csin-ping ellen, de nem jutottak a közelébe.

Piros baseball sapkát viselő kínaiak vették körül Tompos Mártont, a Momentum alelnökét, amikor európai uniós zászlókat rakott ki az Erzsébet hídra szerdán, Hszi Csin-ping kínai elnök érkezése előtt.

A politikus a közösségi oldalán tett közzé egy videót az esetről, amelyen hat kínai férfi látható a híd lábánál, közvetlenül a momentumosok mellett. Tompos a felvételen azt mondta, a kínaiak korábban azt állították, hogy a kínai nagykövetség önkéntesei, és kiválóan beszéltek magyarul. Egészen addig, amíg el nem kezdte őket filmezni.

„Idejöttek megkérdezni, hogy milyen zászló ez itt. És mondtuk, hogy európai uniós. Jó, de nem tibeti, nem tajvani?” – írta le a történteket a politikus. Azt állította, megkérdezte a férfiaktól, hogy mi lenne, ha esetleg tajvani vagy tibeti zászló lenne náluk, amire azt a választ kapta, hogy ilyen ne legyen, mert ez nagyon nem kedves dolog.

Amikor a politikus kicsit odébb sétált, újabb piros sapkás kínai férfiakat vett videóra, amint a telefonjukba merülve ácsorognak.

A hvg.hu megkérdezte erről az esetről a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, aki úgy fogalmazott: Tompos szavahihetőségére nem lehet kristálypalotát építeni.

A Momentum alelnökének vezetésével csütörtökön – amikor Sulyok Tamás köztársasági elnök Hszi Csin-pinggel huszárokat tekintett meg az Oroszlános udvarban – a párt frakciójának több tagja és aktivistája is tüntetni indult a budai Várba. Az egyik demonstráló Micimackó-jelmezbe bújt, a többiek micimackós pólót húztak, és a mesehőst ábrázoló lufikat, valamint tibeti és tajvani zászlókat vittek magukkal. Hangszóró is volt náluk, amelyből Micimackóról szóló dalok szóltak.

A párt közleménye és a helyszínen készült videók tanúsága szerint a politikusokat és az aktivistákat nem engedték Karmelita kolostor közelébe, és miközben végigjárták a Várnegyedet több tucat rendőr kísérte őket.

Tompos a demonstrációról azt mondta: „Nem azzal lenne probléma, ha egészséges üzleti kapcsolat lenne a két ország között, hanem hogy az Orbán-kormány sokkal közelebb áll a kínai diktátorhoz, mint szövetségeseinkhez. Ezért most itt vagyunk a Várban, és tiltakozunk a kommunista vezető ellen.”

Azért éppen Micimackóval akartak tüntetni Hszi ellen a momentumosok, mert korábban egy blogger éppen annak képével parodizálta ki. A népszerű karaktert azóta Kínában üldözik a cenzorok.

A lezárások miatt az egyik budavári iskola tanulói csütörtökön nem kapnak meleg ebédet, az azt szállító autó ugyanis nem tud odahajtani.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



10 Comments

  1. Névtelen
    2024.05.09. 15:37

    Mit akarnak elmondani a kínai kommunistának Mici mackóval? Nem látom a lényeget, gondolják, hogy ők foglalkoznak bloggerekkel?

    • Névtelen
      2024.05.09. 16:56

      az internet hatalmas tárháza az információknak
      Elárulom neked a google , ha ügyesen használod kinyitja előtted a tudás végtelen világát

    • Névtelen
      2024.05.09. 17:07

      Legalább nem szopják tövig a kínai geci faszát, mint a disznóból készült dagadt törpedúcse

  2. Névtelen
    2024.05.09. 16:54

    Még csak a kínai gyarmatosítás kezdetén jártunk, a Fudan egyetemmel tervezett kínai titkosszolgálati megszállás éppenhogy napirendre került, amikor a kínai propaganda már megjelent Magyarországon és dermesztő volt. A kínai kommunista diktatúra nem olyan, mint a NER, ahol Orbán korlátlan úr, de beszélni lehet.

    Mindezt a kínai elnök látogatása alkalmából mondjuk el, hogy a kínai propagandából érzékelni lehetett a kínai népirtó, embertelen és kegyetlen diktatúra természetét. Ha Orbán ennek a gátlástalan, terjeszkedő,
    technikailag fejlett, de primitív diktatúrának szolgáltatja ki Magyarországot, akkor nem tudja, mivel játszik.
    A mosolygó kínai elnök személyében régi vágású tömeggyilkost köszönt a magyar kormány megkülönböztetett tisztelettel, aki nem tréfál, nem játszik, ha beteszi a lábát valahova, ott megköveteli a kínai törvények érvényesítését, a kínai ideológia és a kínai propaganda terjesztését, szó szerint gyarmatosítja az országot.

    Orbán ne álmodjon szuverenitásról. Kína maga alá gyűri, lábbal tapossa, ha kínai rendőrök, félkatonai alakulatok jönnek a kínai cégekkel, kínai megfigyelő technikai rendszereket szerelnek fel, amelyek minden adatot mindenkiről közvetítenek kínai szerverekre, ahogy az Szerbiában zajlik, a kínai totális diktatúra ellenőriz mindent.

    Szép példája ennek, hogy a tibeti tiltakozásokat, zászlókat elrejtik Hszi Csin-ping elől. Ugyanígy kell teljesíteni minden kínai igényt és elvárást, és láthatóan ez egyre több lesz, s egyre kevésbé tud ezeknek ellenállni vagy ellentmondani Orbán. Szijjártót egy olyan amerikai államban, ahol van halálbüntetés, hazaárulásért már kivégezték volna.

    Kínának egyre több olyan „baráti” kérése lesz, amelyek korlátozzák a magyar civil élet szabadságát, a szólás- és a sajtószabadságot. Be fogják tiltatni a Kínát kritizáló cikkek megjelentetését, lesz olyan törvény, amely az ország nemzetbiztonsági szempontból kiemelt partnereivel szembeni negatív véleményeket betiltja. Leszünk mi még Tibet.

    Amit a kínai akkumulátorgyárakkal tesznek, az Magyarország kiárusítása, lerombolása, környezetvédelmi katasztrófába és szolgasorsba döntése. Orbán a „keleti nyitásról” azt képzelte, hogy az valami romantikus és demokratikus követelményektől mentes üzlet, ahol nagyokat lehet kaszálni, és azt csinál, amit akar.
    De a keleti nyitás a legszörnyűbb és legkegyetlenebb, legembertelenebb rendszerek felé nyitotta ki az országot, szolgáltatta ki Magyarországot, amelyek nem játszanak. Kína akkora erőt képvisel, hogy ha Magyarország megnyitja a kapuit, bekebelezi és eltapossa. Márpedig Orbán kínai dugihitelekkel tartja fenn magát.

    Pekingből a főnöke érkezett meg, egy olyan ország teljhatalmú diktátora, akinek egy szavára emberek millióit gyilkolják meg vagy telepítenek munkatáborba. Aki az emberi jogokat nem ismeri, több ezer éves keleti tradíciót követ, a kínai császárok örököse, a legprimitívebb kommunista ideológiával és propagandával betakarva.

    Kíméletlen és kegyetlen kultúrából jön, a nyugati kultúra legkisebb nyoma nélkül. A Nyugat számukra ellenség, ahonnan csak a technikai fejlődést lopják el, hogy azzal is ellenük harcoljanak és saját népüket is még kegyetlenebbül elnyomhassák. A magyar kormánynak fogalma nincs, hogy mit indított el a kínai függőség megteremtésével.

    Orbán elrejti a magyarok elől, milyen szerződéseket kötött, milyen hiteleket vett fel, milyen jogokat adott Kínának, amely minimum száz évre eladósította és szolgaságba vitte ezzel Magyarországot. Kína még az oroszokat is maga alá gyűrte. Orbán minden önrendelkezését elveszítette, a kínai-orosz érdekeket kell képviselnie.

    Magyarország hazaáruló kormánya elveszítette az ország függetlenségét, s ha a kínai propagandát ugyanúgy megköveteli Hszi Csin-ping, mint Szerbiában (ezeket majd a kínai magyar sajtókapcsolatok fejlesztésének nevezik), akkor a 21. század elején a magyarok a kínai középkor és a sztálinizmus, maoizmus sötétségébe kerülnek.
    Azt most még nem látjuk, mikor kezdenek eltűnni magyar emberek, mint Kínában. Mi életveszélyesnek tartjuk a kínai üzemekben dolgozó magyar emberek helyzetét, ahol rövid időn belül kínai állapotok fognak uralkodni, hasonló jellegű büntetésekkel. Nemsokára megtörténhet, hogy Magyarország nem tudja megvédeni őket.

    Orbán megérheti a napot, amikor a budapesti kínai rezidensek közlik vele, ha próbál valamit megakadályozni, hogy erre nincs lehetősége. Mosolyogva hazudnak majd a kínai hivatalnokok az arcába, ha meg akarja tudni, hova tűnnek azok a magyarok, akik valamilyen kínai szabályt, elvárást, törvényt nem tartanak be, vagy rosszat mondanak.

    A szuverenitásvédelminek nevezett hatóságba kínai vezetőt kellene ültetni. Az tükrözi megfelelően a valós helyzetet.

    6
    1
  3. Névtelen
    2024.05.09. 20:09

    Szóval Micimackó fejleszti helyettünk a 60 holdas pagonyt , cserébe kapunk a nyakunkba egy holdról is jól látható adósságot.

    5
    1
  4. Névtelen
    2024.05.10. 12:58

    A kínai kultúrkör bölcsességei az MTV-ben Hszi-Csin Ping válogatásában – A nézettségi csúcs borítékolva….
    .
    Az időutazás folytatásaként újra elérkeztünk az ötvenes évek Magyarországára annyi különbséggel, hogy most nem a Szovjetunió zsenialitását ünnepeljük minden fórumon, hanem Kínáét. Kicsit nehézkes lesz beragasztani a brigádnaplóba a tényt, hogy valaki végig nézte a Hszi-Csin Ping összest, de biztosan erre is jön majd instrukció!

  5. Névtelen
    2024.05.10. 13:43

    https://cdn.444hsz.com/image/aHR0cHM6Ly9hc3NldHMudGVsZXguaHUvaW1hZ2VzLzIwMjQwNTEwLzE3MTUzMzgwNTctdGVtcC1qYWtKZ2FfZmFjZWJvb2suanBn.webp

  6. Névtelen
    2024.05.10. 15:20

    https://www.tiktok.com/@magyarorszag_hu/video/7366975875423816993
    .
    Ezen a videón a Hszi az mutatja a kínosan rángatózó bélgólemnek, hogy akkor “akkor ez mind ezentúl kínai tulajdon”! 🤣

  7. Névtelen
    2024.05.10. 23:18

    Hszi Csin Ping Kínai elnök Európai körútja Magyarországon véget ért. Franciaország, Szerbia, majd Magyarország ezen országokat látogatta meg. Szlovákiát Szlovák testvéreinket ugyan kihagyta most a Kínai elnök de Robert Fico nézve Magyarországot és rögtön kapva az alkalmon pár héten belül Szlovákia és Fico egy nagy delegációval és diplomatákkal indul majd „a felkelő nap országába” ahol majd Kínába Pekingbe látogat és Magyarországhoz hasonlóan Szlovákiába irányuló kínai befektetésekről tárgyalnak majd Szlovákia is partnerséget szándékozik kiépíteni Kínával. Nem titkolt célja Fico-nak is, hogy Szlovákia is Magyarországhoz hasonlóan a Kelet és a nyugat találkozási pontja legyen a befektetésekben pár napja Azerbajdzsánban is tárgyaltak zöldenergiákról és energiahordozókról (Kőolaj, földgáz). Szóba kerül majd a pár hét múlva esedékes Kínában lévő Szlovák – Kínai csúcson a gazdaság és zöldenergiák mellett szintén atomenergiai megállapodások és energiahordozók is (földgáz, kőolaj) valamint a kínai béketerv keretében Kína partnere lehet a Szlovák infrastruktúra kelet felé irányuló stratégiájának egy a Kassa – Kijev közti légijárat megindítása 2025-ben és a Kassa – Kijev közti teher és vasúthálózat fejlesztése. Együtt kívánják adni majd az esélyt Ukrajnának is infrastruktúra beruházásokkal mutatva a perspektívát Szlovákiát követően Ukrajna felé is. Várhatóan Fico élve alkalommal Pekingben meghívja majd jövőre 2025-ben a Kínai elnököt Szlovákiába Pozsonyba. Fico szerint is a XXI. századot gazdasági és technológia terén meg kell nyerni Szlovákiának kiemelte a Pozsonyi Wolkswagen és a Kassán épülő Volvo autógyárat ami várhatóan tovább bővül Valaliky Industrial Park I. , II, és már a III. harmadik üteme épül ami arra enged következtetni Volvo gyár folyamatos építése mellet várhatóan bővülhet majd a gyár amire jó alapot szolgál a Kassa Steel Vas és Acélmű mint beszállítója majd Volvo-nak. Ahogy megjegyezték Svédektől eredő mondást átvéve és aktualizálva kivtítve Szlovákiára ami a közeljövő már. „Szlovák acél Szlovák biztonság” ami egy új brand is lesz Szlovákia számára.

  8. Névtelen
    2024.05.11. 09:54

    Nem csak Franciaországban, Szerbiában, Magyarországon van diplomáciai nagyüzem Kínai csúcs kapcsán de bizony északi szomszédunknál, Szlovák testvéreinknél is most ugyan a Kínai elnök kihagyta Szlovákiát. De élve és kapva alkalmon pár héten belül nagy Szlovák delegáció indul Fico kormányfő vezetésével Kínába Pekinkbe „A felkelő nap országába” ahol közös együttműködések születhetnek. Közép Európa vezetői tudják, hogy az új világrend székhelyét áthelyezte Washingtonból és New York-ból Pekingbe és Moszkvába „mint ahogy a nap is keleten kel a felkelő nap sugarainak ereje mutatja az utat” „A nap nyugaton nyugszik a lenyugvó napnak már kisebb az ereje mint ahogy a nyugat is lenyugvó a kelet viszont felkelő erejű” ezért fontos Szlovákiának is ebben részt vennie. Továbbá valamint Zuzanna Caputova leköszönő Szlovák államfő mielőtt lejár a mandátuma Ukrajnába látogat ahol találkozik magas rangú Ukrán vezetőkkel és az Ukrán first lady-vel is Volodimirivna Zelenszkával is. Zuzanna Caputova és Volodimirivna Zelenszka a két hölgy többek között találkozójuk teljesen baráti lesz ahol a két ország kultúráját, adottságait ismertethetik meg egymással azt ismertetve sőt a jövőben Zuzana Caputova hiába leköszönő Szlovák köztársasági elnök de baráti látogatásaik tovább folytatódhatnak ahogy fogalmaz Zuzanna Caputova „jó néha kiszakadni a Pozsonyi törvényhozásból és ellátogatni barátainkhoz”. Később ezek a kétoldalú találkozások folytatódhatnak akár Ukrajna más városaiban Odesszában ami város a Fekete Tenger „gyöngyszeme” vagy Szlovákiában a Magas Tátrában ami magas hegység pedig Szlovákia „gyöngyszeme”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük