Miskolc. Az aktus után, fojtogattam, majd elsötétült előttem minden, és véres volt a kezem” – nyilatkozta a cseh férfi

„Dührohamot kaptam az aktus után, fojtogattam, majd elsötétült előttem minden, és véres volt a kezem” – nyilatkozta a cseh férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy elvágta a nyakát annak a nőnek, akit holtan találtak a miskolci Tiszai Pályaudvaron a hétvégén.

Mi is beszámoltunk a hétvégi brutális bűnesetről korábban, arról is, hogy a Miskolci Járásbíróság letartóztatta azt a 26 éves cseh férfit, aki egy 48 éves magyar nővel közösült a miskolci Tiszai pályaudvarnál lévő bokros területen, majd elvágta a nő nyakát.

A férfi és a nő péntek este együtt jelentek meg a miskolci Tiszai pályaudvaron, majd sétáltak a peronon és együtt mentek be az állomáson lévő mosdóba. Innen elmentek egy üzemi területen lévő bokros részre, ahol a nő levetkőzött, majd közösült a cseh férfival, aki ezután meggyilkolta őt.

Jogg Zsolt, a Borsod Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a 24.hu-nak elmondta, hogy a cseh férfi beismerte a bűnösségét és filmszakadásra hivatkozott. A gyanúsított kihallgatása során elmondta, hogy a pályaudvar környékén tartózkodott, sört ivott és megismerkedett a nővel. Mivel nyelvi nehézségeik voltak, gesztikulálva megbeszélték, hogy szexelni fognak. Állítása szerint az aktus után dührohamot kapott, és elkezdte fojtogatni a nőt. Mind a gyanúsított, mind az áldozat hajléktalan volt.

Ezt követően elsötétült előtte minden, majd amikor magához tért, a földön feküdt és mindkét keze véres volt. Ekkor tudatosult benne, hogy megölte a nőt, aki mellette feküdt a földön.

Ezután a férfi vonatra szállva próbált menekülni, de Füzesabonyban elfogták, és rögtön letartóztatták, mivel fennállt a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye.

FRISSÍTÉS: Időközben a Miskolci Járásbíróság közleménye szerint egy hónapra elrendelték a Tiszai pályaudvarnál történt emberölés gyanúsítottjának letartóztatását. A gyanúsított cselekménye, ha bizonyítást nyer, emberölés bűntettét állapíthatja meg. A bíróság szerint a súlyos társadalmi veszélyt jelentő bűncselekmény miatt indult eljárásban a gyanúsított szökési, elrejtőzési veszélye is fennáll, amit személyes körülményei sem ellensúlyoznak. A bíróság tart attól, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén a bizonyítás kockázatát növelné, valamint életviteléből következtetve feltehető, hogy újabb bűncselekményt követhet el.

Ezért a járásbíróság 2024. június 7-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.