Tóth-Szántai József most olyan, a jó ízlés határait súroló eszközök bevetésétől sem riad vissza… Ezek mennek
Bár hivatalosan még csak egy napja tart a kampányidőszak, az már most látszik, hogy intenzív kampányidőszaknak nézünk elébe… Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy Tóth-Szántai József , Fidesz-Kdnp polgármester jelöltje már most olyan, a jó ízlés határait súroló eszközök bevetésétől sem riad vissza, amilyenek mellőzéséről (lásd. kiskorúakkal történő kampányolás) a miskolci politikai életben – eddig- konszenzus volt…
Mi is történt? Tóth-Szántai József úgy gondolta, hogy Radomszki Leventével a miskolci KDNP elnökségi tagjával csatlakozik a Miskolcon tartózkodó ukrán menekült gyerekek kirándulásához…Alapvetően ez talán nem is tűnik olyan kirívónak, de felmerül néhány kérdés?
– Tudták-e az ukrajnai kiskorú! menekült gyerekek, hogy ők most Tóth-Szántai József polgármester-jelölti kampányában szerepelnek? Hozzájárultak e ehhez – Kiskorúak lévén- , a gyermekek szülei?
– Elárulta-e Tóth-Szántai József a gyerekeknek (és szüleiknek, már ha egyáltalán jelen voltak és nem a hazájukban kénytelenek harcolni a MEGSZÁLLÓ oroszok ellen), egy olyan pártszövetség (Fidesz-Kdnp) támogatásával indul, amely minden eszközzel akadályozza a hazájuknak nyújtott segítséget….? Tisztában van e vele, hogy az általa elmondottakkal ellentétben nem „háború tört ki”, hanem Oroszország ’különleges katonai művelet’ keretében megtámadta Ukrajnát?
– Nem tartotta -e aggályosnak a jelen lévő Radomszki Levente a miskolci KDNP elnökségi tagja
– Nem tartotta -e aggályosnak – az egyébként a helyszínen lévő, és a KDNP-hez ezer szálon kötődő – Jenei Péter , a Háromkő Egyesület vezetője, hogy a rábízott gyermekeket ilyen célra használják?
ui. „Rendszeresen előfordul, hogy a politikai szereplők a választók érzelmi meggyőzésére játszva a gyerekjogokat vagy akár magukat a gyerekeket saját céljaik szolgálatába állítják. A gyerekek védelme mögé bújtatott politikai játszmák, a politikusok családi fotói, iskolai látogatásai vagy a párteseményeken való gyerekszereplések mind ezt példázzák. „
(fotó: Tóth-Szántai József facebook)