Rendkívüli ötlete volt Kübekháza polgármesterének, ingyen és helyben szerezhet érettségit bárki

A magyar-szerb-román hármashatár csücskébe beszorult 1500 lelkes zsákfalu polgármestere, Molnár Róbert hiánypótló kezdeményezést indított el a településen. A településvezető egyébként pénteken a Facebook-oldalán jelentette be, hogy 22 év után nem indul újra a polgármesteri székért.

Saját bevallása szerint mindig is feladatának tartotta, hogy segítsen az embereknek jobb életminőséget elérni, ezért hiánypótló lehetőséget biztosít a helyieknek, pontosabban azoknak, akik idő előtt abbahagyták a középiskolai tanulmányaikat, vagy épp csak nyolc általánost végeztek el. A településen sokan vannak ugyanis, akiknek nincs középiskolai végzettségük valamilyen okból kifolyólag.

„A közfoglalkoztatott munkatársakat, mindenkit beiskolázunk, akik erre alkalmasak. 20-an már jelentkeztek is” – mondta Molnár Róbert az RTL Híradónak.

A polgármester a kiskunfélegyházi gimnáziummal kötött megállapodást, mely szerint ősszel harmincan kezdhetik meg a tanulmányaikat péntekenként 3 órát tanulnak három éven keresztül az érettségiig.

„Nagyon fontos, hogy mindenki jusson el az érettségiig és a munkaerőpiacon a minimálbér helyett a bérminimum legyen a számára a legalacsonyabb elérhető kereset” – írta Facebook-oldalán Molnár Róbert a kezdeményezés egyik indokaként.

Fotó-Miskolci kampány