Nyolc év után kiesett az NB I.-ből Tállai András focicsapata

Vasárnap kora délután 2-1-re kapott ki a Mezőkövesd a Kecskeméttől, így kiesett az NB I.-ből a Tállai András, egykori NAV-elnökhöz, jelenlegi parlamenti államtitkárhoz köthető csapat.

A meccset a tabella utolsó helyén álló matyóföldieknek kellett volna megnyerniük ahhoz, hogy legalább matematikailag megmaradjon az esélyük a bent maradásra. A 40. percig a kék-sárga csapatnak kedvezően alakultak az események a pályán, hiszen egy 32. percben szerzett góllal megszerezték a vezetést. A 40. percben azonban egyenlített a Kecskemét, végül egy 64. percben szerzett öngól lett a veszte a Mezőkövesdnek.

photo_camera Fotó: Bús Csaba/MTI/MTVA

Noha nem csak ezen az öngólon múlt a bent maradás, hiszen az elmúlt fordulókban igen rossz teljesítményt nyújtottak: március eleje óta egy meccsüket sem tudták megnyerni, egyedül az Újpest ellen értek el egy döntetlent. Legutóbb március 2-án a Debrecent verték meg 1-0-ra.

A felkészülést a Kecskemét elleni meccsre minden bizonnyal nem könnyítették meg a héten történtek. A klub és az egyik játékos között online zajlott üzengetés, mely során a légiós hazugsággal vádolta meg a csapat vezetőit. A vezetőedző, Milan Milanovics pedig mindössze nyolc meccs után felajánlotta a lemondását.

„Miután kiderült, hogy a Mezőkövesd ki fog esni az első osztályból, nem akartam további anyagi terheket a klubra róni, és úgy gondoltam, hogy úgy a korrekt, ha becsületesen megköszönöm a lehetőséget, tisztelettel elválok a klubtól” – mondta Milanovic. A klub elnöke, Tállai András azonban nem fogadta el a lemondást, inkább arra kérte a stábot, hogy a maradjon a hátralévő meccsekre.

A hétvégén eldőlt a bajnoki cím sorsa is, a Ferencváros 35. győzelmét szerezte meg ezzel. Hogy a Mezőkövesd mellett melyik csapat lesz az NB I. másik kiesője, az még nem dőlt el, matematikailag ugyanis a Kisvárdának még van esélye a bent maradásra, hiszen négy fordulóval a vége előtt 9 ponttal van lemaradva a 10. helyen álló Újpesttől.