Mentális problémákkal küszködő bálnát vet partra a Szinva. A hónap
Mentális problémákkal küszködő bálnát vet partra a Szinva. Választások idején érkezett. Tudja, hogy akkor maradhat csak életben, ha ugyanazt hazudja, amit az utcán rohangáló , aláírást gyűjtögető ember formájú lények: „Lokálpatrióta vagyok, lokálpatrióta vagyok!”. Befordul a Déryné utcába, de sajnos a mérete miatt eltorlaszolja az utat, így felfigyelnek rá, bármennyire is észrevétlen akart maradni.
– Hát te ki vagy ? kérdezik kissé fenyegetően a partra vetett cettől.
– Nem ismertek meg ? -válaszolja meglepetést színlelve. Hát lokál patrióta vagyok a legjobbik fajtából, az izé, a Vizesben…akarom mondani, a Földesben végeztem.
-Remek, akkor éppen jókor találkoztunk, pont egy ilyen hatalmas koponyára lenne szükségünk, össze kéne állítanunk a város fejlesztési koncepcióját . Segítenél nekünk? Mert már évek óta szeretnénk kitörni abból a sötétségből, amiben élünk, de gőzünk nincs , mit kellene tennünk ! Ráadásul választást csak úgy nyerhetünk, ha megmutatjuk a zembereknek a fényre vezető utat.
– Éppen jókor találkoztunk, mázlitok van ! Van nálam egy 60 pontyból (basszus,már megint majdnem elárultam magam) álló városfejlesztési programcsomag. Idefelé jövet azzal ütöttem el az időt, hogy az internetről összeszedtem, amit Miskolcról amúgy minden óvodás tudhat, valamint azokat a célokat, amit az eddigi polgármesterek kitűztek maguk elé, vagy meg is valósítottak. Valamint azokat az ötleteket is, amit az utca emberével készített riportjaitokból meg tudtam jegyezni.
– Zseniális ! Te vagy a mi emberünk ! Nem is ember, egy Messiás ! A Messiás .
Lelkendezett a többi,eddig fejvesztetten, föl-alá rohangáló , szemmel láthatóan nagyon-nagyon lokálpatrióta.
– Hogy nem jutott eszünkbe ez a hatalmas ötlet ! Csaptak egyenként , de szinte egyszerre a homlokukra.
-Beveszünk a csapatba és cserében a segítségedért akár területi önkormányzati képviselő-jelölt is lehetsz ! Ha kezed -lábad összetörve napok alatt összeszeded a szükséges néhány száz ajánlást!
( Basszus ! Hogyan jutok vissza legrövidebb úton a Szinvához ?)