Skip to content

Az ötgyermekes édesanya, aki a repülőgépeket irányítja

Az ötgyermekes édesanya, aki a repülőgépeket irányítja

Krezinger-Lloyd Zita, a HungaroControl légiforgalmi irányítója beszélt arról, hogy az irányítói hivatás miként egyeztethető össze a gyermekvállalással és a családi élettel.

Hogyan kerültél kapcsolatba a HungaroControllal, és lettél irányító?

A közgazdász diplomám megszerzése után még nem döntöttem el, hogy milyen területen szeretnék dolgozni, de mivel repülős családba születtem, édesapám repülőgép-szerelő volt, kézenfekvő volt, hogy a budapesti légikikötőben vállaltam nyári munkát, rampásként.

Otthonosan mozogtam abban a környezetben, és nagyon jó volt a társaság, többen folytatták karrierjüket a légiközlekedésben, egyesek pilótaként, mások egyéb területen.

A HungaroControlról és a légiforgalmi irányításról az egyik ottani oktatónk mesélt bővebben, aki tornyos irányító volt. Ezt követően értesültem az induló tanfolyamról, és végül az utolsó pillanatban be is adtam a jelentkezésemet.

Ahogy haladtam előre a közel három hónapig tartó, többlépcsős felvételi folyamatban, egyre jobban kezdett érdekelni ez a hivatás. Mintegy félévvel a diplomám megszerzése után, 2004 januárjában elkezdtem a tanfolyamot, 24 évesen pedig megszereztem a szakszolgálati engedélyt.

Az évfolyamunkról repülőtéri (tornyos) és közelkörzeti (approach) területekre képeztek irányítókat. A szimulátoros képzéseken a radaros munka állt hozzám közelebb, így az approach-ot választottam, és sikerült is erre a területre kerülnöm.

Hogyan lehet összeegyeztetni ezt a hivatást, illetve az ezzel járó, különleges munkabeosztást a családdal?

Öt gyermekem van, a legnagyobb 15 és fél, a legkisebb pedig 5 éves lesz.https://airportal.hu/az-otgyermekes-edesanya-aki-a-repulogepeket-iranyitja/



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük