Miskolc. A makacs tények azt mutatják, hogy a miőr rendkívül elnézően bánik a pofátlanul parkolókkal

KÖZÉRDEKŰ ADATIGÉNYLÉS

Attila Gati

ápr. 16., K 17:03 (15 órával ezelőtt)

címzett: Miőrén
Szabó Igazgató Úr!
Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.
Veres Pál polgármester még jelöltként a https://szinvavarosaert.hu/program/ weblapon ma is elérhető Nagy-Miskolc programjában a következők szerepelnek:

„Biztonságos Miskolcot! 🔗

Azonnali beavatkozásra van szükség:

hatékonyabbá és határozottabbá kell tenni a városi rendészet munkáját: a békés átlagemberek és parkolási szabálysértések helyett a figyelmüket a valódi bűnözésre fordítsák”
Azóta több mint 4 év telt el, ami rég kimerítette az „azonnal” fogalmát.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre, hogy Veres Pál vagy bármely más polgármesteri hivatali személytől érkezett-e a miskolci önkormányzati rendészethez bármilyen írásbeli megkeresés, kérés, utasítás, elvárás, amely a Nagy-Miskolc programban meghirdetett azonnali beavatkozás végrehajtásáról rendelkezett.
Történt-e bármilyen formális/informális szóbeli megkeresés fenti tárgyban a miőrhöz?
amennyiben sem írásbeli, sem szóbeli rendelkezés erről nem történt, akkor elfogadhatjuk azt a logikus állítást, hogy a) a miőr dolgozói nem képesek felismerni egy szabálytalanul parkoló járművet; b) a miőr önkéntesen idomul egy polgármester jelölti programban meghirdetett munkakerüléshez?
Kapott-e iránymutatást a rendészet, hogy Veres Pál pontosan mit ért a programban megfogalmazott „valódi bűnözés” alatt, és hogy a 2019-es választások óta az évi nagyságrendileg 1 milliárdból fenntartott miőr pontosan hány „valódi bűnözőt” fogott el az azóta eltelt 4 év során?
Kérem pontosan felsorolni, milyen „valódi” bűncselekmények leleplezésére került sor ebben az időszakban.
Kérem, próbáljon a közgyűlési szintnek megfelelő hablaty feletti szinten válaszolni a feltett kérdésekre!

Valamennyire. Az összesre.
Ha szükséges, beszámozom.
2024. április 16.
Köszönettel, Dr. Gáti Attila