Ezért lett dühös Zalatnay Sarolta Magyar Péterre

Nyitókép: Zalatnay Sarolta szót kért. Fotó: MTI-archív/Zih Zsolt

Zalatnay Saroltát felháborítja, hogy Magyar Péter május 5-én, anyák napján tartja a következő nagygyűlését. Az énekesnő felszólítja Magyart, hogy ezt a napot hagyja meg az anyák iránti tisztelet napjának és ne keverje bele a politikát. Zalatnay a Mandiner érdeklődésére elmondta, számára a zene mellett semmi sem szentebb, mint a család és az emberi összetartozás, éppen ezért emeli fel a szavát:

„Anyaként különösen felháborítónak tartom, hogy Magyar Péter úgy döntött, hogy megzavarja az anyák tiszteletére szánt napot. Az a döntése, hogy anyák napján tüntetést tart, nemcsak az anyák iránti tisztelet hiányát mutatja, hanem aláássa a család egységének fontosságát is. Ünnepeink legyenek szentek, mentesek a politikától. Miközben Magyar Péter a magyar értékekről beszél és Petőfi Sándort idézi, nyilvánvaló, hogy tettei ellentmondanak ennek az érzésnek.

Petőfi hagyatéka saját érdemeire és tetteire épült, nem partnere kabátjára”

– fogalmazott Zalatnay Sarolta, aki szeretné, ha mások is csatlakoznának hozzá, magánemberek, civil szervezetek és együtt rábírnák Magyart, hogy változtassa meg az újabb demonstráció időpontját:

„Gondolja újra az érintett napot, és mutasson tiszteletet a minket, nőket összekötő hagyományok iránt. Legyen az anyák napja az ünneplés és a megbecsülés napja! Itt az ideje, hogy elismerje és tisztelje ezt, politikai hovatartozástól függetlenül!”

Zalatnay Sarolta és a kislánya egy anyák napi felvételen.
Fotó: Zalatnay Sarolta-archív