Skip to content

Dobrev: bárkivel hajlandó vagyok összefogni, aki nem csak Orbánt, de az Orbán-rendszert is le akarja váltani

Dobrev: bárkivel hajlandó vagyok összefogni, aki nem csak Orbánt, de az Orbán-rendszert is le akarja váltani

A DK, az MSZP és Párbeszéd kampánynyitóján beszédet mondott Karácsony Gergely Főpolgármester is.

Közös kampánynyitót tartott Budapesten a Kongresszusi központban a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd, akik 2026-ig tartó stratégiai megállapodás keretében közösen indulnak a választásokon. Az eseményen a három párt több mint ötven közös polgármesterjelöltjét mutatták be. Karácsony Gergely főpolgármester és Dobrev Klára, a DK EP-képviselője együtt léptek a színpadra.

Karácsony Gergely főpolgármester azt kérte a választóktól, hogy június 9-én támogassák a szabad önkormányzatokat és az európai Magyarországot. A főpolgármester szerint egyaránt kell képviselniük azokat, akik a különböző világválságoktól félnek – például az ökológiai katasztrófától – és azokat is, akik a mindennapi megélhetéssel küzdenek és a hónap végétől tartanak. A főpolgármester szerint büszkék lehetnek Budapest elmúlt öt évére. Kifejtette, az elmúlt tíz évben senki nem ültetett annyi fát, senki nem cserélt le annyi buszt, mint ők. „Budapest köztársaság és az is marad. (…) A szabad önkormányzatok ma a köztársasági gondolat és az európai Magyarország hídfőállásai” – jelentette ki Karácsony.

Karácsony Gergely
Tücsök György

Az eseményen Dobrev Klára arról beszélt, június 9-én a választók ítéletet mondanak az Orbán-rendszerről és Orbán Viktor miniszterelnök kormányzásáról is. Dobrev szerint a DK, az MSZP és a Párbeszéd által indított jelöltek azért lesznek képesek legyőzni a Fideszes jelölteket, mert tudják, hogy erre nem egyénként, hanem csakis egy nagy országos közösség részeként van lehetőség. A DK EP-képviselője arról is beszélt, hogy a választások előtt mindig megjelennek azok a propagandaanyagok, amik megpróbálják „leszalámizni” az ellenzékieket, ám kérte, hogy ezeket a hazugságokat a szavazók ne higgyék el, ahogy „a róla szóló mozifilmet se”.

Dobrev Klára
Tücsök György

Dobrev szerint Orbán-rendszernek hamarabb vége lehet, mint azt az emberek hinnék. Ha június 9-én az ország többsége kinyilvánítja, hogy nem kér ebből a kormányzásból, akkor “előrehozott választásokért indulunk harcba és nem nyugszunk, amíg el nem zavarjuk őket” – fogalmazott. Dobrev azt mondta, sokkal többen vannak, akik ellenzik Orbán rendszerét, mint akik támogatják és most esély nyílhat arra, hogy ezt választásokon is megmutassák. „Hajlandó vagyok bárkivel összefogni, aki nem csak Orbánt, de Orbán rendszerét is le akarja váltani” – mondta.

fotó: 444.hu



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2024.04.15. 08:09

    Tudjuk! Márki-Zay Péterrel, Jakab Péterrel. Juhász Péterrel, D209 Péterrel is összefogtál.😁😂😀😁 Még tanácsokat is adtál.

    „2003-01-07
    Szilveszterkor a miniszterelnök mellett más ismert magyar személyiségek is vendégei voltak a kubai Melia Las Americas hotelnak: Gyurcsány Ferenc, a kormányfő főtanácsadója a kancellárián dolgozó feleségével, Dobrev Klárával, aki a miniszterelnök kabinetfőnöke volt a választási kampányban, Bárdos András, a TV2 hírháttérműsorának vezetője és neje illetve a csatorna hírműsorát vezető Máté Krisztina.
    Bárdos elmondta, hogy évek óta ugyan azzal a baráti társasággal szilvesztereznek és ez történt most is..”

    1
    1
  2. Névtelen
    2024.04.15. 08:10

    Olyan szűzies most ebben a fehérben a Klára. Klappol a Magyar Petike fehér ingéhez.

  3. Névtelen
    2024.04.15. 08:13

    dobrev kurva takarodj

  4. Névtelen
    2024.04.15. 08:25

    Olyan szep pofara eses lesz mint petikebol. Hehehe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük