Várjatok csak, ki fog lógni a sunám

A Nike elég merészre szabta az amerikai női atléták olimpiai mezének bikinivonalát, a sportolók kiakadtak

Csütörtökön mutatta be a Nike az USA atlétikai csapatának mezeit, amelyeket a nyári párizsi olimpián hordanak majd a futó-, ugró- és dobószámokban versenyző sportolók. Míg a férfi mezek dizájnja szokványosnak tűnik, a női atléták számára készített egyrészes dressz sokak felháborodását kiváltotta a merészre szabott bikinivonalával – írja a Daily Beast.

CBS cikke szerint a Nike testszkennelést és mozgásrögzítést is használt az atlétikai mezek megtervezéséhez, de a sportolók véleményét is kikérték, hogy „minél jobb teljesítményt nyújthassanak” a felszerelések. Ennek ellenére több női atléta a kész dizájnok láttán nem volt túlságosan elragadtatva, sőt.

Tara Davis-Woodhall (képünkön) távolugró, aki az idei olimpia egyik favoritja, azt írta: „várjatok csak, ki fog lógni a sunám”. Colleen Quigley profi akdályfutó és korábbi olimpikon azt írta: „Úgy értem, még mindig be akarok kerülni a csapatba, de…” Quigley az automatikusan eltűnő Insta-sztorijában több képet is megosztott a kifogásolt mezről és a felháborodott kommentekről is. Grayson Murphy profi hegyifutó is megosztotta a mezeket bemutató posztot, azzal, hogy „ha akartok egy jót röhögni, olvassátok el a kommenteket”.