Magyar: Biciklivel próbálok a tankok között surranni, néhány golyót már belém eresztettek, de nem találtak még telibe

„Megértem, hogy ez a tömeg a hatalomnak borzasztó kellemetlen, a drónfelvételeink szerint 300–400 ezer ember lehetett szombaton a rendezvényünkön. Nem véletlen, hogy a Karmelitában vasárnap szinte folyamatos volt a tanácskozás, készültek a vészforgatókönyvek. Aki követi az eseményeket, láthatja, jó ideje defenzívában vannak. És ahogy Menczer Tamásnak, a Fidesz kommunikációs igazgatójának is írtam egy hozzászólásomban: még csak most kezdődik a tánc” – mondta Magyar Péter a Magyar Hangnak. Arra a kérdésre, hogy ez a felfokozott hangulat kitarthat-e a június 9-i választásokig, a Tisza Párt alelnöke úgy reagált, hogy szerinte „ez már egy öngerjesztő folyamat.”

„Sokak számára felszabadító érzés, hogy újra van remény, az emberek elkezdtek fontos közéleti témákról beszélgetni, ötletelnek, a közösségi médiában a trollokat kidobják”

– mondta. Magyar szerint erre jó példa, hogy az első nap 100 ezer önálló megtekintés volt a Talpramagyarok.hu oldalon, illetve, hogy az első napon több mint 10 ezer ember jelentkezett aktivistának, egyesületi tagnak.

photo_camera Fotó: BALINT SZENTGALLAY/NurPhoto via AFP

A mostani rendezvény és a kiszivárgó közvélemény-kutatási adatok alapján óriási eredményt lehet elérni, ha a tankhadosztályokkal nem tudnak kilőni. Én biciklivel próbálok a tankok között surranni, néhány golyót már belém eresztettek, de nem találtak még telibe. Akik még úgy gondolják, gyanús ez a Magyar Péter, kérem, gondolkodjanak el, valóban az az érdeke az országnak, hogy ez a rendszer fennmaradjon? Tényleg elhiszi bárki, hogy Orbán Viktor Gyurcsány ellen küzd, az elmúlt 14 évben mégsem tudta elszámoltatni?„

– tette hozzá Magyar. Szerinte nagy eredménynek számítana, ha a júniusi EP-választáson meg tudnák ugrani az öt százalékos küszöböt.

„De nem is az a lényeg, mennyit érünk el, hanem az, a Fidesz mennyit veszít. A korábbi eredményeiket tekintve, ha 45 százalék körüli eredményt hoznak, az már kudarcot jelent, 40 százalék alatt pedig totális vereséget könyvelhetnek el. Akkor Rogán Tóni már másnap repülne, de beleremegne az egész kormány„”

– jelentette ki. Szerinte egy ekkora kudarc azt mutatná, hogy a Fidesz egy olyan lejtmenetre került, amin nincs megállás.