Jelentkezett szexrabszolgának és még a személyijét is megmutatta. Ő volt a város család- és gyermekügyi tanácsnoka

Lemondott a kakaevő spanyol szocialista politikus (18+)

április 12., 09:40

Kultúrharcba torkolló szexbotrány rázta meg a kormányzó spanyol szocialista pártot (PSOE) és a felháborodásra hajlamos spanyol internetezők gyomrát. Az utóbbi pár napban ugyanis több videó és fotó került elő a párt egyik önkormányzati politikusáról, az Illescas nevű, 28 ezres kasztíliai kisváros 28 éves képviselőjéről, Daniel Gómez del Barrióról.

A férfi most lemondott és visszavonult a közélettől.

Az anyagok különböző szexpartnerkereső szájtokra felrakott bemutatkozások, amikben del Barrio önmagát „alávaló szexrabszolgaként” mutatja be, olyan partnereket keresve, akik hajlandók a legkülönfélébb módokon “meggyalázni, lealázni, megszégyeníteni és vizeldeként használni” a fiatal férfit. Del Barrio maga hangsúlyozza, hogy online és a való életben egyaránt szeretne megalázkodni. Az egyik, illusztrációnak szánt felvételen koprofágiát követ el, vagyis elfogyasztja a székletét.

Del Barriót láthatólag nem nyomasztja semmiféle elfojtás a saját szexualitását illetően, volt ugyanis olyan, általa kiposztolt felvétel, amin megmutatta a személyijét és a telefonszámát is.

A baj nem is ezzel volt, hanem azzal, hogy mindeközben ő volt Illescas ifjúsági, család- és gyermekügyi tanácsnoka, a publikum, illetve a PSOE konzervatívabb része pedig ezt nem tartotta helyénvalónak.

Az ügy érdekessége, hogy a fent részletezett anyagok egy része már del Barrio kinevezése előtt ismert volt – magukat a videókat öt évvel a politikai szerepvállalása előtt készítette -, a szintén szocialista polgármester mégis jó ötletnek gondolta, hogy éppen őt nevezze ki család- és gyerekügyi tanácsnoknak. Ám a pártközpont most megelégelte a dolgot, és nyomást gyakorolt az érintettekre, hogy az önkormányzati képviselő mondjon le.

Az ügy eleve kultúrharcos keretezésben került a nagyközönség elé. Az azt kirobbantó moralizáló jobboldali populisták arról értekeztek, hogy del Barrio szexuális fétise tipikus marxista jelenség, miközben a baloldali El Pais napilapban arról írtak publicisztikát, hogy sem szexuális fétis, sem pedig saját szexvideók kiposztolása nem bűncselekmény és mindenkinek a magánügye.

(via Marca)