A Veres korszak trehányságai  (teleregény, folytatásos)

Ez a munka egész egyszerűen trehány – Kertész István így foglalta össze  a miskolci Szabadság utcában végzett útburkolati munkákat. A kivitelező még tavaly kezdte el a munkálatokat, mert egy közműszolgáltató fővezeték cseréjét hajtották végre. Azt is elmondta, hogy tavaly november 25-e volt az átadási határidő és most áprilisra lettek kész a munkával, ami több hónapon keresztül megnehezítette a mindennapjaikat. „Lehetetlenné tették a mindennapi életet, hiszen a közlekedés nehézkes volt autóval és a végeredmény pedig katasztrofális lett” – mutatott rá.

Jelezték az önkormányzat felé a problémát, azonban sokszor „süket fülekre” lelt. „A több tonnás gépek naponta közlekedtek erre és azt is tönkre tették, ami addig ép volt” – nyomatékosította.

Tönkrement a másik fele

Egy másik – neve mellőzését kérő – lakos is megerősítette, hogy az építkezés során az utca egyik oldala akkora terhelést kapott a munkát végző járművektől, hogy a meglátásuk szerint teljesen tönkrement.

„Annyit szeretnénk elérni, hogy az útburkolatot hozzák rendbe legalább arra a szinte, mint amilyen volt a munkálatok megkezdése előtt” – részletezte Molnár Pálné, aki szintén az utcában él.

Itt még a régi eternit csövek vannak, így ez csak idők kérdése, hiszen korábban is gyakori volt a csőtörés az utcában” – mutatott rá.

boon.hu